Erdal Akçay
Erdal Akçay

İçimiz karardı!

Geçen haftaki Kasımpaşa maçında Serdar, Ozan Tufan ve Bekir’in sarı kart görüp cezalı duruma düşmesi haftalardır makine gibi işleyen Bursaspor’un tüm planlarını nasıl alt üst ettiğini dün Karabük’te gördük.

3 eksik nedeniyle eli kolu bağlanan Şenol Hoca, Civelli’nin yanında Ethem‘i oynatırken, Belluschi’nin yanına da Şamil‘i monte etti.

Karabüklü oyuncuların futbol dışı hareketlerine prim tanıyan, ev sahibi ekibin kazanması için zemin hazırlayan hakem Ali Palayıbık ve ekibine Bursasporlu bazı oyuncuların da zemin hazırladığını söyleyebiliriz.

Daha maç öncesinden balans ayarı bozulan yeşil beyazlı takımın savunmada yaptığı hatalar affedilir cinsten değildi.

Bu maçta kalesinde ürkek ceylan gibi hareket eden Harun‘un da en kötü maçını oynadığını düşünüyorum.

21’de kalesinde Viola’nın ayağından gol gören ve rakibine 3 gollük fırsat tanıyan Bursaspor buna rağmen 29 ve 45’te Bakambu ve Fernandao ile mükemmel hazırlanmış iki gol bularak soyunma odasına önde girmeyi başardı.

İkinci yarıda herşey yolunda gidiyor derken, Aziz’in eline çarpan topla gelen penaltı ve bareberlik sayısı sinirleri germeye yetti. 67’de kaleciyi geçen Volkan’ın ağlara gitmek üzere olan topunu Emre’nin kayarak vücuduyla çıkarması, penaltı beklentisi, ardından 77’de Şamil’in ceza sahası içinde topa elle müdahale edip kendini kırmızı kartla attırması her şeyin üzerine tuz biber ekti.

Böylesine tecrübeli bir oyuncunun yaptığı bu sorumsuzluktan başka ne olabilir. Şamil’in beraberliği başarı sayan Karabük’ün ekmeğine yağ sürmesi, 90+2’de yenen gol öncesi Harun’un topu sektirmesi adeta içimizi kararttı.

7 hafta sonra hem de zincirleme hatalar sonucu Karabük’e kaybetmek insanı gerçekten üzüyor.

Dün bir kez daha gördük ki Serdar ve Ozan Tufan olmayınca takımın tüm düzeni alt üst oluyor. Çünkü, ne Şamil, ne Traore, ne de Holmen bu takımın bir parçası değil.

Umarım bundan sonra oyuncular gereksiz kartlar görüp takımı yalnız bırakmaz.

Çünkü Karabük’te bırakılan 3 puan Bursaspor’un hem zirve yarışında ağır yara almasına hem de bu sıkıntılı günlerinde 1 milyon 100 bin lira kaybetmesine neden oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X