Erdal Akçay
Erdal Akçay

İçimizi ısıtan gol

Uludağ’a yılın ilk karı dün yağdı… Birkaç gündür etkili olan soğuk hava sert rüzgarla kendisini iyice hissettirdi.

Acaba böylesine soğuk bir havada Bursaspor içimizi ısıtabilecekmiydi?

Sancılı başladığı ligde beklenen futbolu sergileyemeyen yeşil beyazlı takım, teknik adam değişikliğine giden Sivasspor ile bıçak sırtında bir maça çıktı.

Atatürk Stadı’na gelen 10 bin dolayındaki taraftar elbette takımından rakip kaleyi abluka altına alan ve golleri sıralayan bir Bursaspor izlemek istiyordu. Bunu istemekte de sonuna kadar haklılar.

Ne kadar sıfırdan takım oluştursanız da 10. haftaya gelmişseniz artık kusura bakmayın da mazeretiniz olamaz.

Ligde galibiyeti olmayan tek takım olmasına rağmen 6 beraberliği bulunan Sivasspor‘un hiçte yabana atılmayacak bir takım olduğunu bir kez daha gördük. Onca eksiğe rağmen Aatif’ın orkestra şefliğinde Burhan, Beykan ve Eneramo ile Timsah’a zor anlar yaşattılar. İlk devrede Eneramo’nun kaleye gönderdiği topu Serdar çizgi üzerinden çıkarmasa sonuç nasıl olurdu bilinmez ama Bursaspor’un net pozisyon üretmeden Cucenca ile bulduğu gol içimizi ısıtmaya yetti.

Taraftarın, “Şampiyon olmayın adam gibi oynayın” tezahüratı dün de karşılığını bulmadı ancak Bursaspor’un her ne olursa olsun son 5 maçtan 4 galibiyet çıkarması da küçümsenmemeli. Antalya maçında Jorquera kendini attırmasa belki bugün çok daha farklı konumda olabilirdi Bursaspor.

Geçen sezonla aynı puanı yakalayan yeşil beyazlılar, 10 gün sonraki Beşiktaş maçına kadar uyum sürecini tamamlayıp taraftarının karşısına çıkmalı.

Josue’nin yokluğunda dün akşam farklı bir dizilişle mücadele eden Bursaspor hücum hattını Necid, Sercan, Dzsudzsak ve Cuenca ile zenginleştirse de bunu üretkenliğe yansıtamadı. Orta alandan pas gelmemesi bunda etken olsa da Macar yıldız Dzsudzsak’ın artık sorumluluk alması gerek. Maça sol kanatta başlayan ve tüm alanı kullanan Dzsudzak’ın goldeki ortasını sağdan yapması gecenin ilginç anlarından biri oldu. Sercan ve oyuna sonradan giren Aydın tam bir hayal kırıklığı yarattı. Cuenca kendisini göstermek istese de tecrübesizliği her halinden belli oluyordu.

Umarım kart cezasını çeken Filipe Josue de artık giydiği formanın hakkını vermenin zamanının geldiğini anlar. Aksi taktirde devre arasına kadar yüreğimiz ağzımızda maçlar izlemeye devam ederiz.

Yine de 5 gün arayla Kasımpaşa ve Sivas karşısında elde edilen iki galibiyetten dolayı Sağlam ve talebelerini tebrik edelim.

Son olarak;

Bugün Cumhuriyetimizin 92. yıl dönümü…

Yaşasın Cumhuriyet…

Yaşasın Bursaspor…

Sağlıcakla kalın…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X