Erdal Akçay
Erdal Akçay

İlaç gibi geldi

İzmir’de Altay’a 3-1 kaybedilen maçın ikinci yarısından bu yana Bursaspor’da oyunsal anlamda işler iyi gitmiyor. Geçen hafta Ümraniyespor karşısında silik bir görüntü sergileyen yeşil beyazlı oyuncular dün Bandırma deplasmanında sahada ecel terleri dökerek kazanırken, ekran başındaki taraftarına da neredeyse kalp spazmı geçirtiyordu.

Bu sezon kendi özkaynak oyuncularının çoğunluğunu oluşturduğu kadroyla TFF 1. Lig’de varoluş mücadelesi veren Bursaspor güle oynaya kazanabileceği maçı zora sokmak için ne gerekiyorsa yaptı aslında.

Daha maçın 3. dakikasında Ali’nin pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Burak Kapacak zoru başarıp topu üstten auta göndermese Bursaspor adına işler daha kolay olabilirdi.

Sakatlıklar ve Covid-19 vakalarıyla boğuşan ve yedek kulübesine ancak ikisi kaleci olmak üzere 7 oyuncu oturtabilen Bandırmasporu bu kadar cesaretlendirmenin ne gereği vardı?

Koskoca ilkyarıda pozisyon üretmekte zorlanan takımın 45+1’de Burak Altıparmak’ın orta alandan gönderdiği müthiş pası Özer Hurmacı’nın klas aşırtma vuruşuyla attığı golle 1-0 önde tamamlaması ilaç gibi geldi.

Adeta şapkadan tavşan çıkaran kaptan Özer golünü takım arkadaşlarıyla birlikte yaptığı Bebeto gol sevinciyle yeni doğacak bebeğine hediye etmesi güzeldi.

Erkan Sözeri ikinci yarıya iki değişiklikle başlayıp çift forvete dönerken, Bursaspor’un 52. dakikada yine Özer’in ortasında adeta golü koklayan Ali Akman ile skoru 2-0’a getirmesi önemliydi.

66’da Batuhan Kör-Recep Aydın ve Özer Hurmacı-Tuğbey Akgün değişimleri yapılmışken, 68’de Traore’nin kendini yere bıraktığı pozisyonda hakem Çağdaş Altay’ın penaltı noktasını göstermesi akıl alır gibi değildi. Bu sezon bir çok maçta hakemler tarafından canı yakılan Bursasporla ne alıp veremediğiniz var ey MHK? Koskoca camianın ayarlarıyla daha fazla oynamayın. Bu takım şu an TFF 1. Lig’de de olsa Süper Ligin 5. şampiyonu olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bursaspor’u sahipsiz sanıyorsanız arkasında 3 milyonluk bir şehir olduğunu unutmayın.

İshak’ın uydurma penaltıyı gole çevirmesinin ardından skoru koruma içgüdüsüyle iyice geriye çekilen Bursaspor’u Ataberk’in yerine ikinci yarıda kaleye geçen ve ilk kez bir lig maçında görev alan Canberk Yurdakul yaptığı kurtarışlarla, bir çok maçta eleştirilen Cüneyt Köz de yerinde müdahaleleriyle ayakta tuttu. Yoksa bırakın 3 puanı 1 puan bile hayal olabilirdi.

Samsunspor maçı öncesinde elde edilen bu galibiyet Bursaspor’u fabrika ayarlarına geri döndürmeli.

Dış sahada 5 maç sonra kazanmak, 2 haftalık yenilgi serisine son vermek Teknik Direktör Mustafa Er ve talebelerinin moral motivasyonunu üst seviyelere çıkarmalı.

Dünkü maçta sarı kart cezalısı İsmail Çokçalış’ın yerine sağbekte oynayan Ramazan Keskin vasatı geçemedi, 21. yaş gününü kutlayan Burak Kapacak ise tam bir hayal kırıklığı yarattı. Ataberk’in yerine oynayan genç Canberk kaleye talip olduğunu gösterdi. Furkan Emre’nin sakatlığını tam atlatamasa da özveriyle oynaması önemliydi. Cüneyt Köz’in neredeyse kusursuz bir maç çıkarması, Burak Altıparmak’ın milimetrik pasları, Özer Hurmacı’nın da şapkadan tavşan çıkaran golü günün kazanımları oldu. Ali Akman’ın 4 maçlık gol suskunluğuna son vermesi de önemliydi.

Burada bir parantezi Emirhan Aydoğan’a açmak istiyorum. Sen bu takımın çimentosusun. Ancak futbolun elle değil ayakla ve kafayla oynandığını unutmamalısın. Sürekli faullü oynamak, kolay top kayıpları yapmak sana yakışmıyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X