Erdal Akçay
Erdal Akçay

İnadına Bursaspor!

Bursaspor’da işler ne zaman yoluna girse, takım rotasını üst sıralara çevirse birileri hemen devreye girip kulübün önünü kesecek adımlar atıyor.

Ali Ay başkanlığındaki yeni yönetimin mali sorunları çözme çabalarıyla birlikte, Trabzonspor ve Gaziantep galibiyetleriyle şehirde olumlu bir hava esmeye başlamıştı…

Ta ki Başakşehir maçına Hüseyin Göçek‘in atanmasına kadar…

Bursa’ya karşı alerjisi olduğu ve bu coğrafyada da kendisinin sevilmediği sağır sultan tarafından bile duyulan Hüseyin Göçek’i Merkez Hakem Kurulu hangi akla hizmet Timsah Arena’daki bu maça atamıştır?

Göçek’in yeşil beyazlı takıma yıllardır yaşattığı mağduriyet biliniyorken ve son maçta yaptıkları ortadayken, insanları cinnet geçirme noktasına getirmişken, 3-3’lük beraberlik, 2 kırmızı kart yetmezmiş gibi sahaya atılan 2 çakmak ve Göçek’e isabet ettiği öne sürülen 1 madeni para ile 90 dakika içinde toplam 22 saniyelik “Hırsız Hüseyin” tezahüratına kesilen cezalar oldukça ağırdır.

Kimsenin sahaya yabancı madde atmasına, ya da küfürlü tezahürat yapmasına alkış tutacak değiliz. Ne var ki kamuoyunda “Bursaspor’un yükselişinin durdurulması ve zirve yarışında Beşiktaş ile Fenerbahçe arasındaki puan farkının açılmasını önlemek adına operasyon yapıldığı” yönündeki algıyı nasıl sileceksiniz?

Geçmişte Beşiktaş olaylarında ve daha bir çoğunda olduğu gibi Bursaspor defalarca TFF’nin kurulları tarafından hak etmediği şekilde ağır cezalara maruz kalmıştır.

Fenerbahçe maçı öncesinde verilen 1 maç seyircisiz oynama ve 1 maç tribün kapatma cezalar da son olmayacaktır.

Bunu zaten bütün Bursaspor camiası biliyor…

Önemli olan bu kentin bundan sonra yapacakları…

İnadına Bursaspor deyip, dimdik ayakta durmak, takımına, kulübüne daha çok sahip çıkmanın en güzel cevap olacağı inancını taşıyorum.

Dün vefatının 7. yıl dönümü olan rahmetli gazeteci ağabeyimiz Mehmet Özman‘ın yaşamı boyunca söylediği, “Sen Bursaspor’sun, çıkacaksın 3 atacaksın, 5 atacaksın, kazanacaksın” sözlerine uygulamanın tam zamanı…

Bugünkü Gençlerbirliği maçıyla birlikte gerek sahadaki duruşu, gerek atılacak goller ve elde edilecek galibiyetle Bursaspor’un dimdik ayakta olduğunun, yanlı kararlarla sadece kayanın üzerindeki tozun alınabileceğinin mesajı verilmelidir.

Hamza Hoca tribünde, Necid ve Sercan cezalı, Serdar ve Emre sakat olabilir ama bu takımın kenetlendikten sonra yapamayacağı şey yok.

Bursaspor’un, kurgulanmak istenen oyunu bozacak güce sahip olduğunu göstermek için ilk adımı atma zamanı…

Fenerbahçe maçı da ister boş, ister dolu tribünler önünde oynansın bu takım elde edeceği galibiyet ve yapacağı Timsah yürüyüşüyle uğradığı haksızlığa en güzel cevabı verecektir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X