Erdal Akçay
Erdal Akçay

İnanın çocuklar!

Köşe Yazısını Dinle

Final aslında tek maçtır ama Bursaspor’un kredisi olmadığı için her hafta final maçına çıkıyor…

Tamamı altyapı ürünü gencecik çocuklarla TFF 2.Lig’de kurtuluş mücadelesi veren yeşil beyazlı takım dün kendisi gibi düşme hattında bulunan Kırşehir FSK karşısında umutları taze tutacak 3 puanı kazanmasını bildi.

Gol umudu Çağatay Yılmaz ile savunmanın kilit isimlerinden Furkan Emre Ünver’in sakatlıkları nedeniyle bu maçta görev almaması Bursaspor’un işlerini zorlaştırsa da Kırşehir ekibinin henüz 12’de 10 kişi kalması ve 14’te Hamza Baran Arıkan ile kaydedilen gol içimizi ısıttı.

Futbolcuların üzerlerindeki baskı ve stres oyun kontrolünü ele almalarının önündeki en büyük engel olarak gözüküyor.

49. dakikada penaltıdan yenen beraberlik golünün ardından 57’de Berat’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı stoper Ertuğrul Kurtuluş’a kullandırmak olacak iş değil. Daha önce penaltı kaçırmış olsa da Berat sorumluluk almalıydı. Ertuğrul’un kaleci Kadem Burak’a topu nişanlamasıyla öne geçme fırsatı kaçınca takımın üzerindeki stres de daha da artmış oldu.

9 kişi kalan rakip karşısında oyun üstünlüğünü bir türlü ele alamayan Bursaspor’daki özgüven eksikliğinin bir an önce giderilmesi gerekiyor.

85. dakikada Berat Altındiş rakibe kaptırdığı topu geri alıp soldan ceza sahasına girerek yaptığı vuruşla Kırşehir’de takımını galibiyete uçurdu.

Son anlarda Ertuğrul çizgi üzerinden topu çıkarmasa belki de umutlar uçup gidecekti.

Bu nedenle Ümit Şengül ve talebelerinin son 7 haftaya daha iyi hazırlanıp hataları en aza indirmesi gerekiyor.

Geçen hafta hakem kurbanı da olarak Serik Belediye ile berabere kalan Bursaspor umarım sezon sonunda kaybedilen bu 2 puanı çok aramaz. Son 3 maçta yenilmezlik serisiyle 7 puan toplayan Bursaspor ligde kalma yarışına tutundu. Ancak Timsahların Kırklarelispor, Zonguldak Kömür (D) ve 1461 Trabzon maçlarını 9 puanla geçmesi halinde kurtuluş ateşinin daha da alevleneceğini düşünüyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X