Erdal Akçay
Erdal Akçay

İşlem tamam iyi tatiller!

Bursaspor açısından 7 Aralık’ta Kasımpaşa ile başlayan yoğun maç trafiği dün itibariyle sona erdi. 28 günlük süreçte 5 lig ve 4 kupa olmak üzere toplam 9 maç oynayan yeşil beyazlılar kapanışı Akhisar Belediye karşısında aldığı 3-1’lik galibiyetle yaparak hem 16 haftalık ilk yarı maratonunu iyi kapatmış, hem de yeni yılın ilk mücadelesini kazanarak sevenlerine güzel bir hediye vermiş oldu.

9 maçtan 4 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgiyle çıkan Bursaspor iki kulvarda da iddialı konumda bulunuyor.

Sergilediği futbolun karşılığını yeterince puana tahvil edememesine rağmen ligde 26 puanla 5. sıradaki yerini sağlamlaştıran yeşil beyazlı takım 2015’e de damgasını vuracağını şimdiden göstermiş oldu.

Teknik Direktör Şenol Güneş ve talebelerine camiaya yaşattıkları güzelliklerden dolayı ne kadar teşekkür etsek azdır.

Tatili sonuna kadar hak eden tüm ekibi kutlarım.

Akhisar Belediye maçında belki yeşil beyazlı ekip kendisinden beklenen futbolu sergileyemedi ama usta ayaklarıyla sonuca gitmesini bilerek Bursaspor’un büyüklüğünü bir kez daha gözler önüne serdiler.

Belluschi ve Aziz’in yokluğunda, Bakambu’yu da kenara çeken Şenol Hoca, solda genç Emre‘yi, orta alana Holmen ve Bekir‘i oynattı.

Karabük’te olduğu gibi frikikte yine topu sektiren ve Akhisar’ın golüne davetiye çıkaran Harun’un imdadına devre arası yetişti. Umarım yeniden özgüven kazanıp yoluna devam eder.

Savunmanın göbeğindeki ikili Civelli ile Şamil çok iyi bir maç çıkarırken, Arjantinli kafa golüyle skora da katkı koymasını bildi. Şamil’in kafa şutunu kalecinin son anda çelmesi de onun adına şanssızlıktı. Sağda görev yapan Şener ikinci yarıda gerçek performansını sergilerken, Emre Taşdemir soldan yaptığı bindirmelerle dikkat çekmekle kalmadı, formaya talip olduğunu da gösterdi.

Belluschi’nin yokluğunda orta alanda oynayan Ozan Tufan-Bekir Yılmaz ikilisi belkide en kötü maçlarından birini çıkardı. Takımın zaman zaman oyundan düşmesinde bu ikilinin performansı etkili oldu.

Holmen ile birlikte sonradan oyuna giren Bakambu ve Traore yine vasat görünümdeydi.

Can sıkıcı geçen ilk yarı biterken attığı golle galibiyetin habercisi olan Filipe Josue, Civelli’nin kafa golünde adrese teslim ortasıyla maça damgasını vurdu. Ligdeki 10. golüne imza atan Fernandao sakatlanıp çıkmasa belkide 11 gollü Gekas’ı yakalayabilirdi.

Son olarak Volkan Şen; Gönülden oynayan ve sorumluluk alan kaptan böyle devam ederse tribünlerin sevgilisi olur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X