Erdal Akçay
Erdal Akçay

İşte bu kadar!

Süper Lig’de son 11 maçta alınan 8 yenilgi Bursaspor’a hiç yakışmamıştı. Sadece 1 galibiyet ve 2 beraberlikle bu süreci geçiren yeşil beyazlılar, ortadaki 33 puandan 5’ini cebine koyup 27’sini rakiplerine dağıtarak bonkörlükte sınır tanımamıştı.

Geçen haftaki Konya deplasmanında üç net fırsatı değerlendiremeyip Aziz ile Sivok’un hatalı pasları sonucu kalesinde iki gol gören Bursaspor üst gruba tutunma fırsatını da elinen tersiyle itmişti.

Dün akşam Timsah Arena’da konuk edilen Karabük karşısında çok daha istekli, arzulu bir Bursaspor izledik.

Gerek Mutlu Topçu gerekse futbolcuların yaşadıklarından ve haklı eleştirilerden iyi ders çıkardığını belirtelim.

Sağbeke yine Ertuğrul’u monte eden Mutlu Hoca, Sivok’u kızağa çekip İsmail-Şamil ikilisini stoperde oynattı. İyi de maç çıkardıklarını belirtelim. Orta alanda beklendiği gibi Merter-Jorquera ikilisi görev yaparken, kanatlar bu kez Sercan ve John ile adeta uçuşa geçti. İleri uçta oynayan Kubilay da vargücüyle savaştı. Harun Tekin’e belki kalesinde çok iş düşmedi ama yaptığı uzun degajlarla galibiyette önemli rol oynadı. Kaptanın maç sonunda oyndan çıkarken ıslıklanan genç Ertuğrul’u santraya götürüp üçlü çektirmesi de takdire şayandı. Üzerindeki baskıyı iliklerine kadar hisseden Pablo Martin Batalla 9. dakikada altıpas içinden kaçırdığı gole kendisi bile inanamadı. Normal şartlarda topu gözü kapalı filelere gönderebilecek olan Bücür Tangocu ne yazık ki bu kez kendisi kaleye girip yığılıp kaldı. Tribündeki az ama öz 12. adam işte o andan itibaren hem kaptanına hem de takımına verdiği destekle devreye girdi. Bu coşku ve inanmışlığın karşısında ne hakem triosu ne de Karabüklü oyuncular durabilirdi.

Sen şampiyon olmasan da kupaları almasan da seviyoruz işte var mı diyeceğin” diye Timsah Arena’yı inleten taraftarın her hallerinden proveke etmeye geldikleri belli olan bir avuç Karabüklü taraftarını kale almamaları da önemliydi. Karabük forması giyip Bursaspor’un stadında Beşiktaş diye bağıran ezikler siz hiç bir zaman bu muhteşem taraftarın tırnağı bile olamazsınız.

Maça bu kadar istekli başlamışken topun üç direk arasından bir türlü geçirilememesi gerçekten şanssızlıktı. Tabii ki Ertuğrul’un buz gibi golünün ofsayt gerekçesiyle sayılmadığını da belirtelim.

57’de Dany’nin uzaklaştıramadığı topu ağlara gönderen Kubilay takımını rahatlatırken, hafta içinde 27. yaş gününü kutlayan ve iki gol atma sözü veren Sercan Yıldırım’ın 90’da kaleci Ahmet’in ayağından topu söküp fileleri sarsması ardından o çok özlediğimiz Timsah yürüyüşünü başlatması geceye ayrı bir güzellik kattı.

Ya Aziz Behich’e ne demeli 90+3’te öyle bir depar attı ki Poko’yu geriden gelip geçip penaltı kazandırdı. Sen de nasıl bir yürek var böyle Azizim? Temdit penaltısını Erdem Özgenç’in gole çevirmesinin yanı sıra Bilal Kısa’nın 3,5 ay sonra son dakikalarda da olsa Batalla’nın yerine oyuna dahil olması da gecenin diğer ayrıntıları oldu.

Bu galibiyetle alt grupla ilişiğini kesen Bursaspor referandum sonrası çıkacağı Akhisar deplasmanında da böyle istekli ve arzulu oynarsa Timsah Arena’daki Galatasaray maçına dönüşü muhteşem olur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X