Erdal Akçay
Erdal Akçay

Kalp attıkça savaşmaya devam!

Köşe Yazısını Dinle

1.Lig’de son haftalarda öyle sonuçlar görüyoruz ki ligde kalma yolunda yapılan tüm hesapları altüst ediyor.

İhtiyacı olan hemen her takımın rakip fark etmeksizin kazanması Bursaspor camiasında ister istemez moralleri bozuyor…

Doğal olarak da ligde kalma barajı neredeyse arşa doğru çıkıyor…

Elbette bu durumda öncelikle kendimizi sorgulamalıyız…

Hakem hatalarını bir tarafa bırakırsak acaba ligde kalma adına yeterince mücadele ortaya koyduk mu? Kesinlikle hayır.

Sezon başından bu yana yapılan hataları tekrarlamanın şu an hiçbirimize bir faydası yok. Bugüne baktığımızda maçları kazanma adına istek, arzu mücadele ne yazık ki yeterince ortaya konamadı. Bireysel hatada şampiyonluğa koşan, çok kolay goller yiyen ve vurdumduymaz bir takımın hüviyetinde olan Bursaspor’un düşme hattına demir atması kadar doğal ne olabilir ki?

TARAFTAR HİÇ SUSMADI

Hele hele salı akşamı Gençlerbirliği ile golsüz berabere kalmak akıl alır gibi değildi.

Denizlispor ile dün akşam bir bakıma tamam mı devam mı niteliğinde bir maça çıkan yeşil beyazlı takım ilk dakikalarda biraz bocalasa da çabuk toparlanıp taraftarının bitmek tükenmek bilmeyen desteğiyle pozisyon üretmekte zorlanmayan yeşil beyazlılar aslında skoru erken koparabilirdi.

Süper Lig’de en son 2 hafta öncesi Fenerbahçe-Galatasaray derbisini yöneten Atilla Karaoğlan, bu sezonki ilk 1.Lig görevinde iyi bir yönetim gösterdi.

NAMIK ATTI, KAÇIRDI

Bursa gol gol gol diye” tribünleri inleten taraftarın isteği 16’da Bruno karşı karşıya golü atsa coşku daha da tavan yapacaktı.

30’da Cenk, Pedro ve Alaskarov üçlüsünün organizasyonundan gelen kafa golüyle öne geçen yeşil beyazlı takım biraz dikkatli olsa çok daha farklı olabilirdi.

Net gol kaçırma geleneğini ikinci yarıda da sürdüren Bursaspor 54’te Bruno ile gole yaklaştığı pozisyonun devamında Pedro’nun düşürülmesiyle kazanılan penaltıyı Namık Alaskarov ile değerlendiremedi. Azerbaycan Türkü futbolcunun topu yandan auta göndermesi Timsah Park’ta ortamın bir anda buz kesmesine neden oldu.

BİFOUMA FAKTÖRÜ

2 gün önce affedilen ve oyuna sonradan dahil olan Bifouma yaptığı açıklamadaki gibi takım için savaşacağını göstererek çok önemli fırsatlar yaratsa da Cenk Şahin ve Joao Pedro topu üç direğin arasından bir türlü geçiremediler. Kaçan goller saç baş yoldururken, 90+7’de Erdal Akdarı’nın yarattığı tehlike yürekleri ağza getirdi.

Denizlispor’u yenerek “Ben henüz ölmedim” diyen Bursaspor’un dün akşam aldığı 3 puanın daha fazla değer kazanabilmesi için üzerindeki rakiplerin kaybetmesi gerekiyor.

Umarız dün akşamki mücadele son 4 haftada da devam eder ve alınacak 12 puanla Bursaspor ligde kalarak kâbustan uyanır.

Hız kesmeden devam Timsahlar…

Sırbistan’da Partizan’ı dize getiren Frutti Extra Bursaspor’un parkeye yansıttığı kazanma azminin sizlere örnek olması dileğiyle…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X