Erdal Akçay
Erdal Akçay

Kapıyı kapatmayın!

BB Erzurum deplasmanından kaçırılan bir puanın ardından anlaşılan Bursaspor’un da havası kaçmış.

Öyle ya rakiplerin fikstürünü de göz önünde bulundurduğumuzda Bursaspor önündeki 5 maçtan 15 puan çıkarması halinde kendisini liderlik koltuğunda bulabilirdi. Yani Süper Lig kapısı sonuna kadar açılacaktı.

Perşembe akşamı Altay karşısında yaşanan hayal kırıklığı ve güç bela gelen 2-2’lik beraberlik yetmezmiş gibi dün de İstanbul’da Ümraniyespor önünde hem de 6. dakikada Abdullahi Shehu ile öne geçmişken 1 puana razı olmayı ne Teknik Direktör İbrahim Üzülmez ne de sahada varlıklarıyla yoklukları belli olmayan futbolcular açıklayabilir.

Bu şehir yeniden Süper Lig hayali kurarken, mutlak kazanmanız gereken iki maçta 4 puan bıraktınız. Bu işin sonunun nereye varacağını düşündünüz mü Sayın Üzülmez ve futbolcu kardeşlerimiz…

Son 9 haftaya Hatay’ın 8, BB Erzurum’un 4 puan gerisinde girmek inanın benim içimi acıtıyor. Bu tablonun asıl sorumlularının vurdumduymazlığına ne demeli?

Eksiğimiz çokmuş, hakemler penaltılarımızı vermiyormuş tamam da siz kazanma adına sahada ne yapıyorsunuz acaba?

İbrahim Üzülmez, cezalı Özer ve sakatlıkları bulunan Burak Kapacak ve Serdar Özkan’ın yanı sıra Altay maçındaki performanslarından memnun kalmadığı Sedat Dursun, Kerem Can Akyüz ve Abdou Razack Traore’yi de Ümraniye’de kulübeye çekti.

İlk 6 dakikada 3 fırsat bulan ve bunlardan ikisini Shehu ve Kubilay ile harcayan yeşil beyazlılar rakip savunmadan söktüğü topu ağlarla buluşturan Shehu ile tabelayı erken değiştirdi.

Atılan bu golün ardından kaleci Çağlar Şahin Akbaba dahil tüm oyuncular taraftarın önünde asker selamı vererek şehitlerimizi anması anlamlıydı. Yeşil beyazlı taraftar da “Şehitler ölmez vatan bölünmez” diye haykırıp Mehmetçiğimize destek verdi.

14’te Kubilay’ın kafasında topun üst direkten dönmesi büyük şanssızlıktı. Topu tamamlamak isteyen Seleznov’u kafasına gelen tekmede hakem müsveddesi Erkan Özdamar’ın penaltı yerine endirekt serbest vuruş vermesi akıl alır gibi değil.

43’te formasından çekilip yere indirilen Seleznov’un bu pozisyonuna da devam diyen Özdamar’ı bu maça atayan MHK’yi Allah’a havale etmekten başka elden ne gelir.

Bursasporlu oyunculara yapılan faulleri ikinci yarıda da es geçen Özdamar’ın niyetini anladık da her geçen dakika mum gibi eriyen takımına seyirci kalan İbrahim Üzülmez’e ne diyeceğiz? Kaleci Çağlar Şahin kurtarışlarıyla takımı ayakta tutmaya çalışırken, 70’de yenen golün başmimarı Onur Atasayar 90+4’te kale önündeki ıskasıyla bu formayı hak etmediğini kanıtlamış oldu.

79. dakikada topa müdahale etmek isterken ayağı kayıp rakip futbolcuyla temasta bulunan Shehu’ya çıkarılan direkt kırmızı kartın da izahı olamaz. Hakemin futboldan anlamadığının kanıtı bu olsa gerek. Pozisyondaki tek kasıt sensin Özdamar.

Yol yakınken herkes aklını başına toplamalı. Bu şehrin kaderiyle ne Federasyon, ne MHK, hem İbrahim Üzülmez ne de futbolcular oynamamalı.

Süper Lig’e direkt çıkma treni kaçmak üzere. Bu kötü gidiş durdurulamazsa play-off’ta hayal olabilir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X