Erdal Akçay
Erdal Akçay

Kaybedenler kulübü

Bursaspor ne yazık ki 29 yıl sonra ayağına kadar gelen Türkiye Kupası’nı hiç de hak etmediği bir maç sonunda Galatasaray’a kaptırdı.

6 kez final oynayıp, 5 kez rakiplerin şampiyonluk sevincine seyirci kalmak üzüntü verici.

Oysa ki mükemmel geçen bir sezonu kupayla taçlandırmak müthiş olacaktı.

29 yıl önce Altay’ı 2-0 mağlup ederek Atatürk Stadı’nda tarihinin ilk ve tek kupa şampiyonluğunu yaşayan yeşil beyazlılar, Galatasaray karşısında galibiyet için elinden gelen her şeyi yaptı. Maça hayli iştahlı başlayan Bursaspor’un henüz 1 ve 5’te Fernandao ile iki topunun direkten dönmesi büyük şanssızlıktı.

Civelli’nin erken sezonu kapatması, Serdar’ın da kırmızı kart cezalısı olması nedeniyle Şenol Güneş savunmanın göbeğinde genç Ertuğrul’u Şamil’in yanına monte ederek Ozan Tufan’ı Belluschi’nin yanına gönderdi.

Beklendiği gibi savunma inanılmaz gedikler verdi, Ozan da orta sahada afyon yutmuş gibi gezindi. Belluschi, Josue, Fernandao ve Volkan’ın iştahı ile gelen penaltı golü Bursaspor taraftarını umutlandırsa da Burak’ın beleş golü moralleri bozdu. İkinci devreye de iyi başlamışken bir türlü durdurulamayan Selçuk’un asistinde Burak yeniden Galatasaray’ı öne geçirdi, Volkan ile skor eşitlense de gol atacağı tutan Burak elini kolunu sallaya sallaya bir gol daha atıp Bursaspor’un gardını düşürdü. Gecenin şanssız ismi Fernandao’nun üçüncü topunun da direkten dönmesi çok istediğimiz kupanın İstanbul’a gitmeye karar verdiğinin göstergesi gibi oldu.

Ne ligde, ne de kupada hedefine ulaşamayan Bursaspor’u yine de bu sezon gösterdikleri mücadeleden dolayı kutlamak gerekir.

Umarım gelecek sezon için daha güçlü bir kadro oluşturulur da böyle final maçlarını bir daha kaybetmeyiz.

Maç sonunda taraftarın koltukları kırıp sahaya atması hiç hoş olmadı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X