Erdal Akçay
Erdal Akçay

Kazanmak güzel de…

Bursaspor’a Hüseyin Göçek’in biçip doğradığı, 3-1 öndeyken 3-3 berabere biten M.Başakşehir maçından sonra bir haller oldu…

Alınan son 2 galibiyeti bir kenara bırakırsak, sürekli değişen kadrolar, sahadaki silik futbol Avrupa yarışı adına ümit vermiyor.

Gençlerbirliği deplasmanında hayal kırıklığı yaratan futbol ve alınan yenilginin ardından, Fenerbahçe karşısında mucizevi şekilde gelen beraberlik, Eskişehir’de Batalla’nın golüyle alınan galibiyet ve dün de 300 günlük gol orucunu bozan Deniz Yılmaz ile heybeye konan 3 puan…

Allah’tan Batalla ve Deniz Yılmaz devre arasında bu takıma katılmış… Tabi ki bir de Harun Tekin’in geç te olsa kaleyi devralması Bursaspor’un artısı oldu.

Kazanan her zaman haklıdır dense de Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu tribündeki taraftarı da memnun etmeyen ve yavan futbola bir çare bulmalı.

Salı akşamı kupa maçı oynayıp, perşembe günü Bursa’ya gelen Ç.Rizespor‘un aksine sahada diri bir Bursaspor olmalıydı. Ancak oldukça düşük bir tempoda oynanan maçın gol atanın kazanacağı havaya bürünmesine yeşil beyazlı kramponlar izin vermemeliydi.

Gole hasret Deniz Yılmaz ile öne geçmişken, Serdar’ın topuğundan seken mutluk gollük topu Harun çelmişken, 41’de Şamil’in ceza sahası içinde istemeden de olsa kolu topla buluşmuş ve hakem penaltı noktası yerine korneri göstermişken şansı daha fazla zorlamamak gerekirdi.

Pablo Martin Batalla’nın pas atacak futbolcu bulamaması, kanatların yine eskisi gibi çalışmaması ne yazık ki pozisyon fakirliğinin en önemli göstergesi oldu.

Bir de Tomas Necid’e bir haller oldu… Golü bırakın pozisyona bile girmeye zorlanması düşündürücü…

Topla oynama yüzdesinde Ç.Rize’nin gerisinde kalmak Bursaspor’a yakışmaz. Eğer bu takım Avrupa kupaları hedefine yürüyecekse çıktığı maçlarda kazanmayı daha çok istediğini göstermeli. Antalyaspor ve Kasımpaşa gibi sert rakiplere karşı bu futbolun iş yapacağını düşünmek hayalcilik olur.

Son 10 haftaya girmişken lütfen artık kazanma arzunuzu, isteğinizi sahaya yansıtın…

Umarım dünkü karşılaşma Bursaspor taraftarına da kesilen son ceza olur ve yeşil beyazlı renklere gönül verenler Timsah Arena’da kalan maçları gönül rahatlığıyla izlerler.

Timsah Arena’nın zeminini dün bir kez daha gözlemleme fırsatı bulduk. Bu sezon böyle gidecek. Ancak yönetimin 15 Mayıs’ta iç sahadaki son Konyaspor maçının ardından zemini hibrit karışımlı doğal çimle değiştirip gelecek sezonlarda bir daha sorun yaşanmaması için şimdiden çalışma yapmasında fayda var.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X