Erdal Akçay
Erdal Akçay

Keyfini çıkaralım

Geçen sezon 22 milyon Euro’ya kurulmuş bir takımla yaşanan hayal kırıklığının ardından, Bursaspor’un mütevazı ancak bir o kadar da yürekli kadrosuyla 5 haftada 12 puan toplayıp ikinci sıraya yerleşmesi önemli bir başarı.

Fenerbahçe‘yi Kadıköy’de devirip 10 kişiyle Kayseri‘yi 1-0 geriden gelip taraftarıyla bütünleşerek 3-1 yenen Bursaspor dün de Kasımpaşa’yı Jorquera ile avlayıp hedefi 12’den vurarak taraftarına güzel bir hediye verdi.

Her maça 6-7 eksikle çıkıp hele son iki karşılaşmada İsmail’in kırmızı kart görmesiyle 10 kişiyle 90 dakikayı galibiyetle bitirmek her babayiğidin işi değil.

Bursaspor taraftarı dün de 51. dakikadan itibaren verdiği müthiş destekle takımını ateşledi.

Kötü geçen ilk devrede iki önemli kurtarış yapan Harun Tekin 75’te Tunay Torun’un penaltısında Teksas tribününde verdiği güçle gole izin vermeyip maça damga vurdu.

Kupa Mert Günok, ligde Harun kurtarışlarıyla Bursaspor’un kalesinin emin ellerde olduğunu gösterdi. Kaledeki bu rekabet bu takımı daha iyi noktalara getirecektir.

Geçen hafta Fenerbahçe’den fark yiyen Kasımpaşa’nın küçümsenmemesi ve yabana atılmaması gerektiğini söylemekte haklı olduğumuzu gördük. Bu tür takımların hezimetten sonra böyle reaksiyon vermesi doğal.

Önemli olan yol kazası yaşanmasına fırsat vermemek.

Bu noktada Hamza Hoca’nın oyuna müdahelesinin ne kadar doğru ve yerinde olduğunu belirtelim. Sercan ve Jorquera ikilisinin oyuna girmesinden bir dakika sonra Şilili yıldızın golü geldi. Kafa şutu üst direkten dönen ve şanssız gününde olan Kubilay’ın yerine son dakikalarda görev yapan Merter de 10 kişi kalan takımına müdahaleleriyle katkıda bulundu.

Maç sonunda futbolcularla taraftarın tek yumruk olması birlikte marş söylemesi, Harun’un üçlü çektirmesi keyif vericiydi.

Bursaspor’un 3 maçlık galibiyet serisi ve puan cetvelinde bulunduğu yerin tadını çıkarmak gerek.

Gaziantep maçı ve ardından gelecek milli maç arası sakatların da takıma dönmesine yarayacak. İşte o zaman daha iyi bir Bursaspor izleyeceğimize inanıyorum.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X