Erdal Akçay
Erdal Akçay

Kime ceza kime ödül!

Her ne kadar profesyonel kulüplerin ezici çoğunluğu kendi taraftarlarının tepkisine rağmen Yıldırım Demirören’e bağlılığını ilan etmiş olsa da 25-26 Haziran’da Türkiye Futbol Federasyonu’nun yeni başkanı seçilecek…

18 Haziran itibariyle başvurular sona erdi ve adaylık için 7 isim açıklandı. Yıldırım Demirören ile birlikte Haluk Ulusoy ve gerekli 20 imzayı toplayabilir yada birleşme olursa Duygun Yarsuvat‘ın yarışması bekleniyor…

Kulislerde yoğun bir trafik yaşanıyor… Demirören cephesi seçim için taraftarlarına mavi boncuk dağıtıyor…

Passolig belasını bu kulüplerin ve taraftarın başına bela edenler, tribünlerin boş kalmasını sağlayanlar, şike sürecini bir türlü sonlandıramayanlar, Türk futbolunu başarısızlığa mahkum edenler, koltuklarını sağlama almak için çaba sarf ediyor.

Önce geçen sezonun bir muhasebesini yapmak gerekmez mi?

İki elin parmaklarını geçmeyecek kadar maçta tribünlerin dolduğu bir sezonu geride bıraktık. Bursaspor da olmasa keyif veren futbola hasret kalacaktık ya…

Buna rağmen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nun, ülkedeki tüm profesyonel kulüplere 22 milyon 914 bin 331 lira para cezası uyguladığını biliyor musunuz?

PFDK tarafından en fazla para cezasına çarptırılan kulüpler arasında Beşiktaş 1 milyon 809 bin 500 lira ile ilk sırada, Fenerbahçe 1 milyon 750 bin lirayla ikinci ve Bursaspor da 1 milyon 593 bin 500 lirayla üçüncülüğü elde etti.

Tribün kapatma cezalarında ise Beşiktaş 7 kezle zirvede yer alırken, Bursaspor 6 maçla ikincilik koltuğuna oturdu, Fenerbahçe de 5 kez le üçüncü sırada.

PFDK ayrıca, Bursaspor Kulübü Başkanı Recep Bölükbaşı’na 43 bin, yeşil beyazlı futbolculara da 8 bin 500 lira ceza kesti.

Kulüplere verilen para cezaları yayın gelirlerinden kesilirken, TFF genel bütçesine aktarılan bu paralar futbol konusundaki projelerde kullanılıyor. Ne var ki bu kaynağı kullanmak için de araya hatırılı sayılır kişilerin girmesi gerektiğini unutmalayım.

Demirören şimdi diyor ki, “Yeni sezonda tribün cezasını kaldıracağız. Küfür eden taraftarın kartları bloke edilecek ve o tribüne başka taraftarlar alacağız.”

Ayrıca 14 yabancı oyuncu için belirlenen 24 milyon liralık TFF payının da fazla olduğunu bu rakamın kongre sonrası düşürüleceğini söyledi.

417 milyon liralık bir bütçeyi yöneten, yayıncı kuruluşun ödeyemediği paraları kulüplere verip başkanları rahatlatan Demirören’in gitmesini taraftarlardan başka isteyen çıkacak mı önümüzdeki hafta hep birlikte göreceğiz.

Türk futbolunun neresinden tutsanız elinizde kalır. Ne yazık ki kulüplerimiz kendilerini hakkaniyet içinde yönetecek bir yönetim dahi belirleme iradesine sahip değil.

Varsa söyleyecekleriniz şimdi konuşun. Seçimden sonra yalandan tepki göstermeyin…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X