Erdal Akçay
Erdal Akçay

Krize Teksas el koydu!

Süper Lig‘de 8 maçta heybesine doldurduğu 16 puanla 4. sıraya kurulan Bursaspor dün akşam Timsah Arena‘da Yomraspor ile kupa sınavına çıktı.

3. Lig’de mücadele eden Trabzon temsilcisi karşısında Bursaspor’un çok farklı bir galibiyete imza atmasını bekledi taraftar. Bu beklentide haklılar da elbette. Çünkü cumartesi günü pilot takım Yeşil Bursa bu takımı 3-0 mağlup etmişti.

Hamza Hoca’nın sahaya çıkardığı 11’i görünce Bilal Kısa’nın artık bu maçta kendisini göstermesi gerektiğini düşündük.

İlk 20 dakikada rakip kaleye şut dahi atmayan Bursaspor’un Yomraspor’un oynamasına izin vermesi tribünlerin ayarını kaçırmaya başlamıştı ki 45+1’de Alanya fatihi Jorquera sahneye çıkıp hem Bursaspor’u hem de taraftarı rahatlattı…

Topuk pasıyla Sercan’ı karşı karşıya bırakan, kendisi de yine topuk pasıyla Kubilay’ı duvar gibi kullanıp gole giden Şilili bu sezonki en büyük kazancımız olacak Batalla Reis’ten sonra.

Maçta gözler elbette Bilal Kısa’daydı… Ön liberoda önce Ertuğrul ile sonra Erdem ile oynayan tecrübeli krampon kendisinden beklenen performansı sergilemeyince tepkiler de gelmeye başladı.

59’da Batalla ısınmaya çıktığında stat inlerken, 67’de Bilal’ın ıslıklanması ve tepkilerin her geçen dakika artarak devam etmesi Bursaspor’a yakışmadı.

Allah’tan 78. dakikada Teksas tribünü kendisine yakışanı yapıp Bilal’e sahip çıkarak krizin daha da büyümesini önledi. Bursaspor’un şanlı formasını giyen her oyuncu görev aldığında vargücüyle mücadele etmelidir bu bir gerçek. Ancak verilen tepkilerde de kantarın topuzunu kaçırmamak lazım. Daha ilkyarının bitmesine 8 hafta, kupada da 6 grup maçı var.

Takımdaki tüm yükü Batalla’nın omuzlarına yüklemek büyük haksızlık olur.

Çıkılan bu zorlu yolda en azından ara transfer dönemine kadar tüm oyunculardan maksimum faydalanmak gerektiğini düşünüyorum.

Dün sahada varlığıyla yokluğu belli olmayan bir de Necid vardı. Slovak golcünün ne ayağına ne de kafasına top atılmaması kanatların etkisizliğini gösterdi.

Ayrıca İsmail Konuk ve Kubilay Kanatsızkuş‘un skora katkı vermesi gecenin güzellikleri arasına girdi.

Cumartesi günü Konyaspor ile oynanacak maçta taraftar rekoru kırıp Cumhuriyet Bayramı’nı büyük coşkuyla kutlamak dileğiyle…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X