Erdal Akçay
Erdal Akçay

Kupanın çekim gücü!

Türkiye Kupası çeyrek final eşleşmelerine baktığımızda en sert rakibin Bursaspor’a çıktığını söyleyebiliriz. Mesut Bakkal ile ivme kazanan, özellikle sert futbol anlaşıyı ve attıkları tekmelerle daha ilk maçta yeşil beyazlı kramponları yıldırmaya çalışan Gençlerbirliği, Atatürk Stadı’ndan 1-1’lik skor avantajıyla evine döndüğünü sanıyordu.

Dün akşam 19 Mayıs Stadı’nda çok enteresan bir maç izledik. Belluschi ve Şener ile iki topu direkten dönen yeşil beyazlılar savunma hatasından klasına yakışmayacak iki gol yiyerek soyunma odasına girdi.

Uğur Çiftçi’nin atılmasıyla ikinci devrede 11’e 10 oynama şansı yakalayan Bursaspor, kendisine turu getirecek iki golü bulmak için Volkan Şen’in sorumluluk almasını bekledi. Şenol Güneş’in 59’da saha kenarına çağırıp taktik verdiği Volkan, 10 saniye sonra attığı şık golle önce farkı bire, ardından da Bakambu’nun asistini filelerle buluşturup skora denge getirdiğinde yarı final kapısı sonuna kadar açıldı.

Kupa golcüsü Bakambu bu maçta asistle yetinirken, ligde gol krallığına adım adım ilerleyen Fernandao son saniyede genç Enes’in fırsatçılığını konuşturduğu pozisyonda Bursaspor’u galibiyete taşıyıp hem 19 Mayıs Stadı’nda takımını coşkuyla destekleyen yeşil beyazlı taraftarı, hem de maçı ekrandan izleyen Bursasporluların yüzünü güldürdü.

Civelli’nin yokluğunda stoperde görev yapan Serdar-Şamil ikilisinin daha uyumlu olmasını beklerdik. Şener’in de dahil olduğu ilk gol ve Harun’un gereksiz çıkışıyla gelen ikinci golün Bursaspor’a yakışmadığını belirtelim.

Yedikleri tekmelerden yılmayıp sadece yarı finale yükselmeyi düşünen Bursasporlu futbolcular ve Teknik Direktör Şenol Güneş ile teknik ekibini tebrik ederiz.

Bu sene Türkiye Kupası Bursaspor için büyük önem taşıyor.

Çünkü kupa finali Bursa’da oynanacak. Hem de 1986’daki finalde Altay’ı 2-0 mağlup edip kupayı kaldırdığımız, 2010’da Süper Lig Şampiyonluğuyla Türk futbol tarihinin yeniden yazılmasını sağladığımız tarihi Atatürk Stadı’nda…

Tarih neden yeniden tekerrür etmesin ve 29 yıl önceki gibi yine kupa Bursaspor’un müzesinde kalmasın?

Takımdaki bu inanmışlık ve azim sürdükçe final de şampiyonluk da hayal olmaz.

Yeter ki takım gibi taraftar da sorumluluk alsın ve artık tribünleri doldursun…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X