Erdal Akçay
Erdal Akçay

Lodos fırtınaya döner mi?

Anadolu’nun son iki şampiyonu Trabzonspor ile Bursaspor dün İstanbul’da sahne aldı.

Bordo mavili kulübün Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’ndaki sezon açılışına onur konuğu olarak katılan Bursaspor‘u yaklaşan lig öncesinde son kez gözlemleme fırsatı bulduk.

Açılış öncesi yaplan şölende, “Trabzon fırtınası ile Bursaspor lodosu, yanıp kavrulan İstanbul’a serinlik getirdi” anonsu büyük alkış aldı..

Çok koşmak, Ersun Yanal’ın çalıştırdığı takımların klasiğidir. Dün maça Trabzonspor adeta fırtına gibi başladı, Bursaspor ilk bölümde kalesini savunmaktan hücuma dahi çıkamadı. Kampa gençlerle gidip yurda 10 yabancı transferiyle dönen Trabzonspor zamanla daha iyi olacaktır.

Peki Bursaspor ne durumda?

Sivok ve Sane’nin sakatlığı nedeniyle Bursa’da bırakılmasıyla stoperde İsmail ile birlikte Şamil‘i gördük. Önlerinde Merter ile Bilal oynadı. Bekler Serdar ve Aziz ile klasikleşti artık. Kanatlarda Sercan ile Del Valle vardı. Batalla’nın önünde de Necid görev yaptı.

Bursaspor ilk devrede atağa pek çıkamasa da savunmayı iyi yaptı, Harun’un da müdahaleleri yerindeydi. Merter’e yapılan faul sonrası Batalla’nın penaltısıyla öne geçmek direnci artırdı.

Saçlarını da sayıra boyatan Sercan dün hayalet adam gibiydi. Nitekim tek devre oyunda kaldı. İyi bir performans sergilyen Del Valle arkadaşlarına alıştıkça daha iyi işler yapacaktır.

İkinci yarıda daha çok atağı düşünen ve sonuç alan bir Bursaspor izledik.

Bol oyuncu değişiklikğinin gerçekleştiği bu devrede Necid kendisine yapılan faulle kazanılan penaltıyı gole çevirip takımda kalmak istediğinin sinyalini verdi.

Bu takımın stopere ve kanada, bir de Necid gidecekse golcüye ihtiyacı olduğunu hep söyledik.

Kanat oyuncusu geldi sayılır, stoperde alındığında daha diri bir Bursaspor izleyeceğimizden kuşkum yok.

Bursaspor’un kazandığı penaltılar Trabzon taraftarını çılgına çevirdi. Dostça başlayan maç az daha nahoş olaylarla sona erecekti.

Bursaslor dün lodos gibi esip Trabzon’u yerle bir etti. Bakalım ligde fırtınaya dönüşüp camianın arzuladağı sonuçları alabilecek mi?

Bunu da hep birlikte göreceğiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X