Erdal Akçay
Erdal Akçay

Menajer oyunları!

UEFA Başkanı Michel Platini geçen yıl, futbolcuların menajerlik şirketlerinin kölesi olduğunu ve bu sistemin kaldırılması için ellerinden geleni yapacaklarını açıklamıştı. Ancak adı FIFA’da yolsuzluğa karışan Platini, bu hayalini gerçekleştirme fırsatı bulamadı.

Infantino başkanlığındaki FIFA, menajerlik sistemiyle ilgili mutlaka yeni bir düzenlemeye gidecektir.

Özellikle ülkemizde menajerlere sağlanan imtiyazlar, ödenen yüksek komisyonlar hep eleştiri konusu olmuş, ayrıca mide bulandırmıştır.

Hele hele kulüp yönetimlerinde kendi menfaatini düşünen insanlar varsa bu sistem para aklamanın da en kolay yolu olarak gözükür.

Fatura edilen yüksek bedeller sonucunda sağlanan kazanç menajer-yönetici arasında pay edilerek kulüplerin borç batağına sürüklenmesine yol açılır.

Yani anlayacağınız ne kadar çok transfer o kadar çok kazanç demek…

Ülkemizin bir çok noktasında bu tür vakalara fazlasıyla rastladık.

Menajerler demişken, onlar oyuncularının ve kendi çıkarlarını korumak kadar bazen kulüplerin menfaati için de bazı yollara başvururlar.

Bazen bir futbolcunun fiyatını arttırmak için (yöneticilerle anlaşarak) birden fazla kulübü devreye sokarlar.

Bunun örneğini yıllar önce Elvir Baliç’in Fenerbahçe’ye transferinde Galatasaray’ı da son ana kadar masada tutarak rakamın yükseltilmesinde yaşamıştık.

Bazen de menajerler yaptıkları açıklamalarla temsil ettiği futbolcusuna ve kulübüne zarar verir.

Örneğin Serdar Aziz’in menajeri Haluk Canatar gibi...

Sözleşmesi devam eden, hele hele Bursaspor gibi şampiyonluk yaşamış bir takımın kaptanıyla ilgili önce bir radyoya “Serdar Aziz için Bursaspor’da bir gelecek görünmüyor ve bu sezon Bursaspor ile Serdar yollarını ayıracaktır” açıklaması yapıp, sonra sözlerinin çarpıtıldığını öne sürmek tam bir amatör işi…

Canatar’ın bu tavrı, Serdar Aziz’i Bursasporluların gözünde itibarsızlaştırma yoluna itmiştir.

Amaçlanan buysa bilemem ancak yeşil beyazlı renklere gönül verenler, menajer Canatar’a tepki göstermekle kalmıyor, Serdar’ın satılması için zemin hazırlandığını ve sezon sonu ayrılık gözüktüğüne inanıyor.

Henüz 8 maç olduğunu ve Serdar’ın 7 maçta oynama ihtimalı bulunduğunu unutmayalım.

Mide bulandırmanın kime ne faydası olacaksa sezon sonu göreceğiz.

 

PAZARTESİ’Yİ GÖRELİM

 

Göreve geldiği günden bu yana bir taraftan yeşil beyazlı kulübün borçlarını ödemeye çalışan, diğer taraftan da son üç dönemin hesaplarını inceleten Ali Ay yönetimini şeffaflıklarından dolayı kutlamak gerekir. Bugüne kadar kamuoyunu doğru bilgilendirerek güven ortamı oluşturdular. Maddi ve manevi desteği fazlasıyla hak ediyorlar.

4 Nisan Pazartesi günü yapılacak mali genel kurulda bazı yolsuzlukların belgeleriyle birlikte gün yüzüne çıkacağına dair duyumlar alıyoruz.

Bursaspor’un 1 kuruşunu kendi menfaati için kullananları bu kent asla affetmeyecektir.

 

İŞTE SİZE HEDEF

 

Milli maç arası hangi kulübe ne kadar avantaj sağlar belli olmuyor. Kasımpaşa maçındaki performansıyla gelecek adına umut saçan Bursaspor bugün Sivasspor deplasmanına gidiyor. Yeşil beyazlı takımın Avrupa yarışında iddialı konuma gelebilmesi için 3 puana ihtiyacı var. Bu sezonun ilk devresinde Gençlerbirliği dışında yendiği rakiplerini rövanşta da mağlup eden Bursaspor bu geleneği Sivas’ta da sürdürmesi en büyük beklentimiz.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X