Erdal Akçay
Erdal Akçay

Milli Takım kaleye ne zaman gelir?

Kayseri‘nin ardından Konya ve son olarak Antalya, yeni stadıyla A Milli Takımımıza müthiş evsahipliği yaptı.

2016 Avrupa Şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde perşembe akşamı Antalya’da İsveç ile karşılaşan ay yıldızlı ekibimiz gösterdiği performansla daha şimdiden Fransa’daki finallerde göğsümüzü kabartacağının müjdesini verdi.

Bu maçın kadrosunda bulunan Bursasporlu Harun Tekin kulübüde otururken, sakatlığı devam eden Serdar Aziz ise tribündeydi.

Geçen sezonki müthiş kadronun dağılıp gitmesi nedeniyle Milli Takıma gönderilen 5-6 oyuncu sayısı şimdilik ikiye inse de kalan 8 haftada gösterilecek performansla Serdar Aziz, Harun Tekin, Mert Günok, Emre Taşdemir, Sercan Yıldırım ve Deniz Yılmaz‘ın da Fatih Terim‘i zorlayacağını düşünüyorum.

Timsah Arena’nın tam olarak bitmemesi nedeniyle A Milli Takımımıza şimdilik evsahipliği yapamayan Bursa kenti büyük bir özlem içerisinde kuşkusuz…

Kaderiyle baş başa bırakılan tarihi Atatürk Stadı’nda bugüne kadar ay yıldızlı ekibimizi 8 kez ağırladık. Özellikle Hollanda, Almanya ve İrlanda zaferleriyle Bursa kenti “Milli Takımın kalesi”, Bursaspor taraftarı da “Milli Takımın taraftarı” yakıştırmalarına layık görülmüştü.

A Milli Takımımızın Bursa’ya en son 29 Şubat 2012’de Abdullah Avcı yönetiminde Slovakya ile oynadığı özel maç için geldiğini de hatırlatalım.

İstanbul, Ankara ve İzmir’den sonra ay yıldızlı ekibimizi en çok ağırlayan şehir olan Bursa kenti Millilere kavuşacağı günü hasretle bekliyor.

Bursa, özellikle Bursaspor’un 2010’daki şampiyonluk süreci ve muhteşem taraftarının şovlarıyla Anadolu kentleri ve taraftarlarınca kıskanılmaya başladı. Bursaspor taraftarının atkı şovlarını, tezahüratlarını kopyalayanlara tanıklık ettik.

Büyükşehir Belediyesi tarafından 1 Haziran 2011’de temeli atılan ve bir çok eksiğiyle maçlara kapılarını açan Timsah Arena‘nın gerek içindeki, gerekse dışındaki çalışmaların biran önce tamamlanması ve bu muhteşem eserisin şantiye görünümünden kurtarılması için seferberlik ilan edilmesi şart.

Stadın çevre düzenlemesi ve bağlantı yolları yapılıp, ulaşımın tramvay hatlarıyla çeşitlendirilmesi halinde geriye bir tek 43 bin yeşil beyazlı sevdalısının tribünleri doldurması kalacak.

İşte o zaman Milli Takım yeniden kalesine dönecek ve 2018’de Rusya’da yapılacak Dünya Kupası elemelerinde rakiplerine Timsah Arena’yı dar edecektir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X