Erdal Akçay
Erdal Akçay

Moral bozmaya gerek yok

Bursaspor’un ağır borç yükü altında tarihinin en kötü günlerini geçirdiğini sağır sultan bile biliyor…

Geçen sezon tek atımlık barutunu kullanamamış, TFF 1. Lig’de kalmış, olağanüstü kongresini geç yapmış, yeni başkanını 30 Ağustos’ta seçmiş, 1 Eylül’de mazbatasını almış, teknik heyetine aynı gün işbaşı yaptırmış, transfer tahtası kapalı, iyi-kötü 10 oyuncusu takımdan ayrılmış, bir kaç tecrübeli isim ve Vakıfköy patentli gençlere kalmış bir takıma sahibiz.

Sadece 12 günlük çalışmayla hem de bir hazırlık maçı dahi oynayamadan takımını sahaya çıkaran Teknik Direktör Mustafa Er’in 11 tercihini tartışacak halimiz yok.

Adana Demirspor karşısında öyle bir 45 dakika izledik ki sahadaki 8 altyapı patentli oyuncu ve Özer Hurmacı, Burak Altıparmak ve Cüneyt Köz takviyesiyle canla başla mücadele ettiler.

Henüz 8’de Ali Akman’ın kafasından gelen gol tüm yeşil beyazlı renklere gönül verenlerin yüzünü güldürdü. Özer (2), Emirhan ve Ali ile kaçan fırsatlar farkın açılmasına engel olmasa maç ilk 45 dakikada bitebilirdi.

İkinci yarıda Ümit Özat takımın en aksayan oyuncusu, kaptanlık pazubandını verdiği Anıl Karaer’i çıkarıp Sinan Kurt’u oyuna almakla kalmadı, sistemi de değiştirince tablo tersine döndü. Dibba ve Mehmet Akyüz gibi deneyimli ayaklara sahip konuk ekip, özellikle Sedat ve Cüneyt’in bireysel hatalarını da iyi değerlendirip kazanmasını bildi.

Bursaspor’un gençlik ateşi bu maçta tek devre yandı... Kırılma anlarından biri 63’te Recep Aydın’ın şutunun direkten dönmesiydi. Bursaspor öne geçebilecek iken Mehmet Akyüz elini kolunu sallaya salyaya topu ağlara gönderip umutları söndürdü.

Sonrasında Sedat’ın sırtına çarparak yenen üçüncü gol, ilk devrede Cüneyt’in ters vuruşunda nefis bir kurtarışa imza atan Ataberk’i çaresiz bıraktı.

Dün Timsah Arena’da belki iki farklı bir takım izledik ama bu gençlere camia sabrettikçe ve sahip çıktıkça Bursaspor ilerleyen haftalarda zirve yarışına dahil olabilir.

Eğer şehir tüm dinamikleriyle harekete geçer, transfer tahtasını açacacak hamleleri yapar ve 4-5 nokta transfer gerçekleşirse işte o zaman Süper Lig yarışında biz de varız diyebiliriz.

Henüz forma reklamı dahi olmayan bir takım için bugünden daha fazlasını beklemek ise hayalcilik olur…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X