Erdal Akçay
Erdal Akçay

Mutluluğun tablosu

Hep söylüyoruz ya Bursaspor tarihinin en zor günlerini geçiriyor diye…

Kulübün içinde bulunduğu maddi darboğaz, 12 futbolcunun takımdan ayrılması ve transfer tahtasının kapalı olması nedeniyle keskin bir öze dönüş yaşıyor koca çınar. Teknik Direktör Mustafa Er ve ekibinin henüz 2,5 aylık çalışmalarının meyvelerini alınmaya başladığını görmek insanı mutlu ediyor. Vakıfköy’ün bağrından çıkmış bu çocuklarla ne kadar övünsek azdır.

İlk 9 haftalık bölümde sadece bir maçta kalesini gole kapatabilen Bursaspor, dün Adanaspor karşısında rakibine net bir fırsat vermediği gibi daha ilk devrede farka gidebileceği maçı 90. dakikada Recep Aydın’ın penaltı golüyle kazanarak yüzümüzü güldürdü.

Maçtan bir gece önce Maraton Platformu’nun tribünde oluşturduğu Vakıfköy Futbol Akademisi temalı kareografi Bursaspor altyapısının değerini gözler önüne sererken, yeşil beyazlı kramponların 90 dakika boyunca sergilediği mücadelenin galibiyete tahvil edilmesi mutluluğun tablosunu ortaya çıkardı.

Milli aranın ardından daha derli toplu bir takım görüntüsü veren Bursaspor’un ilk yarım saatlik dilimde bulduğu üç net fırsatta Burak Altıparmak, Batuhan Kör ve Ali Akman’ın kaleci Burak Çapkınoğlu ve direği geçememesi tam anlamıyla şanssızlıktı. Kilidi açacak bir gol gelmeyince üstüne üstlük Emirhan’ın sakatlanması ve Adanaspor’un kendi yarı alanına kapanmasının da etkisiyle pozisyon üretkenliği düştü. Mustafa Er, Ali Akman’ı Ümit Milli Takım’da oynadığı gibi forvet arkasına çekerek pas trafiğini yönlendirmesini istedi. Bu yarıdaki tek isabetli şutu çeken Burak Kapacak’ın yerine giren Recep Aydın’ın 85’te düşürüldüğü pozisyona hakemin penaltı vermemesi olacak iş değildi. Teknik Direktör Mustafa Er’in de haklı olarak isyan ettiği bu pozisyondan 3 dakika sonra bu kez Ali Akman, Hakan Çinemre’nin müdahalesiyle yerde kalınca 3 yıl sonra Bursa’da maça çıkan hakem Serkan Tokat penaltı noktasını gösterdi. Bu karar ne kadar doğru olsa da vermediği penaltının telafisi olamaz.

Kaleciyle topu farklı köşelere gönderip Bursaspor’un galibiyetini ilan eden Recep Aydın’ın ayağından gelen 3 puan iç sahadaki galibiyet serisinin 3 maça çıkmasını da perçinlemiş oldu.

Maç sonunda tüm takımın katıldığı sevinç fotoğrafı da Büyükşehir Belediye Stadı’ndaki mutluluğun tablosu olarak kayıtlara geçmiş oldu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X