Erdal Akçay
Erdal Akçay

Neler oluyor bize!

İki komşu kent, dün akşamki maç öncesinde ikisi de ligin alttan iki ve üçüncü basamağında…

Bursaspor’un 3, Eskişehir’in 4 puanı var…

İki camia da mevcut durumdan hoşnut değil..

Hele ki evsahibi Bursaspor’da taraftar barut fıçısı gibi…

Şiddetli yağmur gibi takımından gol bekliyor…

Daha maç başlamadan kimisi Ertuğrul Sağlam’a ıslıklı tepki veriyor, kimisi “yönetim istifa” diyor, kimisi “korkak futbol istemiyoruz” diye tempo tutuluyor.

Sahaya çıkardığı kadro nedeniyle eleştiri oklarına hedef olan Sağlam bu kez Japon Hosagai, Sercan ve Aydın’ı tribüne gönderiyor. Kanatlarda Dzsudzsak ile Stoch oynuyor, Necid’in arkasında Josue var. Defans bloğunun önünde ise Faty ile birlikte Jorquera monte edilmiş.

Konuk Eskişehir 35’lik Gekas’a bel bağlamış.

Topla Bursaspor daha çok oynuyormuş gibi gözükse ve Aziz ile Stoch’la iki önemli gol pozisyonunu cömertçe harcasa da koskoca 45 dakikada Es Es’in kalecisine 1 kez olsun iş düşmüyor.

Buna karşın Eskişehir’in Kaan, Gekas ve Özgür ile yakaladığı fırsatlarda kaleci Mert kurtarışlarıyla geçit vermiyor.

Tribünün biran önce gol baskısı takıma da panik olarak yansıyınca eller ayaklar birbirine dolaşıyor.

Devrenin bitimine doğru kazanılan serbest atışı Stoch, Josue ve Dzsudzsak anlaşamadığı için 2 dakikada zor kullanılıyor.

İkinci yarısı Gekas ve Necid’in karşılıklı kaçırdığı gollerle devam eden maçın kırılma anı taraftarın 75. dakikadan itibaren “Ertuğrul Sağlam istifa, Pablo Martin Batalla, yönetim istifa” diye tempo tutup stadı inletmesiyle yaşandı.

Stoch-Cuenca ve Josue-De Sutter değişiklikleriyle tüm riskleri alan Sağlam, 84’te Necid ve 90+2’de ilk golün asistini yapan Faty’nin kafa golleriyle gelen galibiyetin ardından yedek kulübesinde oturup gözyaşlarına boğulduğunu gördük.

Bursaspor’a tarihindeki en büyük şampiyonluğu yaşatmış olan bir teknik adama böylesine bir davranışta bulunmanın kendi adıma doğru olmadığını düşünüyorum.

Tepki vermek herkesin hakkı ama maç bitmeden yapılması Bursaspor’u ileriye değil, geriye götürür.

Yaratılacak kaos ortamında en büyük zararı yine bu camia görür. 

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X