Erdal Akçay
Erdal Akçay

Net golcün olmayınca!

Köşe Yazısını Dinle

Üç lig ve bir kupa olmak üzere üst üste alınan 4 galibiyetin moraliyle Kocaelispor deplasmanına giden Bursaspor ne yazık ki hatalar zincirinin ve hakem Kutluhan Bilgiç’in yanlı yönetiminin kurbanı oldu.

Öncelikle 12 yıl sonra Bursaspor ile karşılaşan Kocaelispor camiasının maça her türlü çirkinliği yapma adına çok iyi hazırlandığına gördük. Hafta başından beri gerek Körfez ekibinin futbolcularını motive etme konusunda gerekse sosyal medyada Bursaspor taraftarına karşı içlerindeki kinlerini kusma konusunda yapmadığını bırakmayan Kocaelispor taraftarının karşılaşma boyunca ağza alınmayacak küfürleri ve tahrikleri sahaya da yansıdı.

İsmail Yüksek’in yokluğunu iliklerine kadar hisseden Bursaspor’da Teknik direktör Özcan Bizati’nin anlamsız bir şekilde savunmayı çok fazla öne çıkarması geride açıklar verilmesine ve Dino’nun ligdeki 9. golünü hiç zahmet çekmeden atmasına neden oldu. Kocaeli gibi sert bir deplasmanda iki stoperin Capan ile Zalazar’ın bu kadar öne çıkarılması büyük hata oldu. Nitekim 30’da Zalazar rakip ceza sahası içinde rövaşataya kalkarken, Benhur’un da tiyatral katkısıyla sarı yerine kırmızı kartla atıldı.

37’de neredeyse karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderemeyip takımının kaderiyle oynayan Sloven santrfor Tim Matavz bu görüntüsüyle kimse kusura bakmasın Olgunlar Futbol Turnuvası’nda bile oynayamaz. Üstüne üstlük yedek kulübesinde kırmızı kart görmesi akıl alır gibi değil. Bursaspor, 900 bin Euro maliyetli bir futbolcunun emeklilik günlerini geçireceği bir kulüp olamaz.

Özcan Hoca’nın dün akşamki oyun anlayışı ve yaptığı hamleler de ne yazık ki Kocaelispor’un ekmeğine yağ sürdü. Hakem Kutluhan Bilgiç’i de adeta arkasına alan Körfez ekibi belkide rüyasında göreceği galibiyete çok kolay ulaştı.

İkinci yarının hemen başında yenen golde Erhan’ın çaresizliği savunma zaafiyetinin eseridir. Milli arada, özellikle Burak Altıparmak ve Onur Atasayar’daki bu düşüşün nedeni sorgulanmalı ve çare üretilmelidir.

Herşeye rağmen Namık Alaskarov’un penaltı golüyle umutlanmışken, kazanılan serbest atışı da Azerbaycan Türkü futbolcu kullanmalıydı. Emirhan’ın bu kadar yakın mesafeden yerden vurmak yerine barajı nişanlaması olacak iş değil.

Dün akşamki yenilgi Kocaelisporluları zafer sarhoşu yaparken, Bursaspor Süper Lig yarışında ağır bir yara aldı. Zirvedeki iki takımla puan farkını 10’a indirme şansını elinin tersiyle iten yeşil beyazlı takımın yeni bir galibiyet serisi yakalayabilmesi için milli arayı çok hem de çok iyi değerlendirmesi kaçınılmaz. Çünkü kasım ve aralık ayları sert geçecek.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X