Erdal Akçay
Erdal Akçay

Nihayet!

Spor gazeteciliği mesleğine başladığım 1980’li yılların ortalarında yaz döneminde Beyaz Cennet Uludağ’ın müdavimlerindendim. Çalıştığım gazetenin hissedar olduğu İstanbul’da bir gazete grubu için Uludağ’a çıkar aralarında Bursaspor’un da bulunduğu 11-12 Süper Lig ( o zamanki adı 1.Lig) kulübünün kamplarından haber ve fotoğraflar gönderirdim.

Sarıyer’i çalıştıran rahmetli Candan Tarham Hocam’ın arabasıyla Bakacak’a doğru giderken, pek fazla koşmayı sevmeyen Rıdvan Dilmen’i yarı yolda arabaya alırdık. Rıdvan Dilmen sayesinde, daha sonra Avrupa gol kralı olan Tanju Çolak’ı da yine Samsunspor’da oynarken orada tanıyıp haberlerini yapmıştım.

Bir çok teknik adam ve futbolcuyla daha nice anılarımız oldu o yıllarda…

Sadece 1. Lig mi 2. ve 3. Lig kulüplerinin hatta amatör kulüplerin oyuncuları yemek sonraları otellerin arasındaki o meydanda huzur turu atarken renkli görüntüler oluştururdu.

Gel zaman git zaman Uludağ’a futbol sahaları ve spor tesisleri anlamında gerekli yatırımlar yapılmadığı ve sezon başı kampının sadece koşmaktan ibaret olmadığı anlaşıldığı için Süper Lig kulüplerinin hepsi rotalarını yurtdışına, Bolu, Kızılcahamam, Gerede şimdilerde Kartepe ve Davraz gibi bölgelere çevirdi.

Yıllardır kaderine terk edilen Uludağ’ın tekrar eski ihtişamına kavuşması için şimdi zirvede “Dört mevsim Uludağ Çalıştayı” yapılıyor.

Yanarım geçen yıllara yanarım…

Uludağ’ı tek bir ağaca dahi dokunmadan spor tesisleriyle, kongre merkezleriyle donatıp herkesin imrenerek bakacağı dünya harikası bir yere dönüştürmekte çok geç kaldık.

Umarım bu kez sözde kalmaz ve çalıştayın ardından gerekli adımlar atılarak Uludağ her branştan takımların yaz ve kış kampları yapabileceği Uluslararası kayak müsabakalarının yapılabileceği pist ve tesislere kavuşur.

Yeri gelmişken, Bursaspor Taraftarlar Derneği’nin rahmetli başkanı Mesut Ağrak ile birlikte Uludağ’ın eteğinde yer alan kendi köyü olan Bağlı’yı ziyaret etmiştik. Rahmetli başkanın tek arzusu Bursaspor’un Bağlı’ya bir kamp merkezi yapmasıydı. O konuda çok girişimde bulundu Ağrak başkan. Hem Bursaspor burada kamp yapacak, hem de başka takımların konaklamasıyla gelir elde edilecekti. Ancak o güzelim proje hayalden öteye gidemedi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X