Erdal Akçay
Erdal Akçay

Nokta atışı!

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu’nun, kupada 3’te 3’le firesiz giden yeşil beyazlı takımın as oyuncularını Bursa’da bırakmakla ne kadar doğru bir iş yaptığını gördük.

Bolu Atatürk Stadı’nın dakikalar ilerledikçe tarlaya dönen ağır zemininde olası bir sakatlığın önüne geçti Hamza Hoca.

Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü keşke tribüne kuru kuruya “Boluspor’a başarılar dileriz” pankartı asacağına stadyumun iyileştirilmesi için adımlar atsaymış daha iyi olurdu. Böyle bir şehre bu kadar bakımsız bir stadyum yakışmıyor.

Saha kenarları bataklıktan farksız, oyun alanı zaten yağmurdan felaket hale gelmiş. Hiçbir yerde bir tane ısıtıcı yok. Boluspor bir gün Süper Lig’e dönerse takımların vay haline diyelim ve maça geçelim..

17 oyuncuyla Bolu’ya gelen Bursaspor’da, sağbekte genç Mert Örnek, solbekte Emre oynadı. Stoperde Şamil ile Dany, ön liberoda Hosogai ile Bekir, kanatlarda Stoch ile Aydın önlerinde Traore, ileride ise Sutter görev aldı. Öyle bir ilk devre izledik ki felaket.

20. saniyede Traore’nin dışarı gönderdiği topun ardından maç Boluspor ile kaleci Harun arasında geçti. 3 net kurtarış yapan Harun adeta “Bolu beyi” gibiydi. Yoksa Timsah’ın karizması yerle bir olabilirdi.

Hava soğuk, zemin bozuk olabilir ama yeşil beyazlı futbolcuların maça motive olamamalarını anlamak mümkün değil. Bu vurdumduymazlığın faturasını Hamza Hoca ilerleyen günlerde bazı isimlere ödetecektir.

Saha kenarında pozisyon değişiklikleriyle sürekli oyuna müdahale ede Hamza Hoca’nın memnuniyetsizliği her halinden belli oluyordu. İkinci devrede yaptığı değişikliklerle maçı ne kadar çok kazanmak istediğini gösterdi.

İlk devrede Şamil, Bekir, Traore, Aydın ve Stoch’un etkisizliği orta alanın çökmesinin en önemli sebebiydi. Sutter ileride yalnızları oynadı, bir tane kafa vurabileceği top alamadı.

Bursaspor, Mert-Erdem ve Aydın-Cucenca değişimiyle başladığı ikinci bölümde rakip yarı alana daha fazla gitse de çerçeveyi tutan bir şut gelmedi.

Bu devre rakibine pozisyon vermeyen yeşil beyazlılar, 86. dakikada hayalet Stoch’un aylardır yolunu beklediğimiz şutunu çekerek Bolu filelerini sarsması hoş sürpriz oldu.

Bursaspor böylece dün Bolu’da adeta nokta atışı yaparak hedefi tutturdu. Tek isabetli şut, tek gol ve 3 puan…

Kupada 4’te 4’le 12 puana ulaşıp son 16 biletini cebine koyan yeşil beyazlı takımı şimdi pazar günü büyük bir sınav bekliyor.

4,5 yıldır yapımını beklediğimiz Timsah Arena’da Trabzonspor ile oynanacak maç her anlamdan büyük önem taşıyor.

İki Anadolu devinin mücadelesine Bursaspor taraftarının da gereken ilgiyi göstermesini ve tribünleri doldurup takımlarının şahlanışına katkı vermesi gerek.

Yeni yıl, yeni stadyum, yeni bir yönetim…

İnşallah taraftar da beyaz sayfa açıp Timsah Arena’da küfürden, taşkınlıktan ve cezalardan uzak, sadece şovlarıyla Türkiye’nin gündeminde yer edinecek davranışlarda bulunarak Bursaspor’un şahlanışında başrol oynar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X