Erdal Akçay
Erdal Akçay

Oynamadan olmaz!

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor’da işler ne yazık ki iyi gitmiyor.. Dün akşamki görüntüyü düzeltmek için klas takviyelere ve biraz daha zamana ihtiyaç var.

Yeşil beyazlı takımla ilgili durum tespitini aslında şu örnekle yapabiliriz; Gömleğin düğmesini baştan yanlış iliklersen sonrası hep yanlış gider.

Temcit pilavı gibi olacak ama madem Mustafa Er ile çalışmayacaktınız neden sezona veya lige başladınız? Madem başladınız hiç olmazsa milli araya kadar sabredemez miydiniz?

Ne oldu şimdi?

Üç maça üç farklı hocayla, farklı oyun anlayışıyla ve sistemle çıktın, sonuç sadece ilk hafta alınan bir puan. Bununla birlikte ortalık toz duman oldu.

1,5 yıldır kapalı olan transfer tahtasını açmak, takıma ciddi takviyeler yapmak elbette önemli ama bir o kadar önemli olan da krizi iyi yönetebilmek.

Görünen o ki Bursaspor’un içine düştüğü bu girdaptan kurtulması o kadar kolay ve çabuk olmayacak.

Dün akşamki rakip Eyüpspor karşısında Bursaspor’un futbol adına hiçbir şey ortaya koymadığı gibi rakibine bu kadar mahkûm olması kabul edilebilir gibi değil.

Tabii ki taraftarın geçen hafta Erzurum’da penaltıyı kaçıran Emirhan Aydoğan’a tepki göstererek faturayı kaptana kesmesi de doğru değil.

Sahaya geçen sezondan farklı 6 isimle çıkan Bursaspor’da Fatih Tekke’nin istediği ayağa pas oyununun sergilenmesi çok sancılı olacağa benziyor. Oyunun ilk bölümünde acemi mangası gibi ne yapacağını bilemeyen, kalesinde önemli tehlikeler atlatan buna rağmen Batuhan ile bir golü sayılmayan bir takım izledik.

İkinci devrede Namık Alaskarov ile öne geçme fırsatı kaçmışken 65’te yenen gol bir anda Bursaspor’un fişini çekti.

Sayıları az olsa da maçın önemli bölümünde desteğini veren taraftarın son bölümde tepkisi oyuncular üzerinde gelecek haftalar adına baskıyı daha fazla artıracaktır.

Hedefini Süper Lig olarak belirleyen bir camianın kırıp dökmeden birbirine destek vererek omuz omuza bu yolda yürümesi gerekiyor.

Eyüpspor’a baktığımızda; geçen sezondan bu yana oturmuş sistem ve doğru oyuncu transferleri ve teknik adamla yollarına devam ederek 2 .Lig’de şampiyon olup geldikleri 1. Lig’de de 3’te 3 yapmaları tesadüf değil. Cenk Ahmet, Umut Bulut, Caner Hüseyin Bağ forvet üçlüsüyle maça başlayan Eyüp, Stancu ve Pa Dibba’yı yedekten sahaya sürüyor. Zenginliğe bakar mısınız?

Umarım milli arada hem gerekli takviyeler yapılır hem de Fatih Tekke bu camiayı yeniden şampiyonluk hedefinde buluşturacak heyecan veren futbol oynatmaya başlar.

Çünkü Bursaspor’un kaybedecek bir sezonu daha yok.

Son olarak; maçtan bir gün önce eski yöneticilerden Haluk Özkıyıcı’nın vefat haberiyle üzüldük. Karşılaşmanın başlamasına bir kaç saat kala da yaklaşık 20 yıl birlikte çalıştığım gazeteci büyüğüm, ağabeyim Ercan Ükünç’ten gelen acı haberle yıkıldık. Mekanları cennet olsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X