Erdal Akçay
Erdal Akçay

Papatya falını bırakın!

Bursaspor’un 9 Şubat’ta yapılacak Tüzük Genel Kurulu öncesi dün akşam Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılan bilgilendirme toplantısına katıldık.

İlginin beklendiği gibi yine az olduğu toplantıya gelenler ise en çok Bursaspor’un yeni teknik patronunun kim olacağı sorusuna cevap aramaya çalıştı..

Bir genel kurul üyesi 2. Başkan Ali Ademoğlu’na, “2 gün sonra Başakşehir ile maçımız var. Yeni teknik direktörümüz kim olacak” sorusu sordu. Ancak, “Maçlar bitmiyor ki ondan sonra da devam edecek” yanıtını aldı.

Ne yazık ki Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılmasından sonra

geçen süreci yönetim sağlıklı yürütemedi.

Masaya onlarca teknik direktör ismi atıldı.

Her birinin bir defosu arandı. Sonunda yerli olmayacak dendi. Futbol Şube Sorumlusu ile kulübün İdari Menajeri, Prosinecki için soluğu Azerbaycan’da aldı. 3 günlük müzakereler neticesinde “Yüklü tazminat maddesi gerekçesiyle Prosinecki olmuyor” dendi. Bir de battık Başkan Ali Ay Almanya’ya gitmiş. Tayfun Korkut ile görüşüldü. Dün için kararını bildirecek dendi. Ne varki onun da eski kulübü Kaiserslautern ile tazminat konusu patlak verince belirsizlik had safhaya çıktı.

“Oluyor, olmuyor”, “geliyor, gelmiyor” diye papatya falı açmaktan vazgeçelim.

Yarın İstanbul’da Başakşehir ile oynanacak maç öncesinde futbolcuların kafalarındaki soru işaretlerini ortadan kaldırmakta fayda var.

Çarşamba günü Atatürk Olimpiyat Stadı’nda Ümraniyespor ile oynanan kupa maçında Bursaspor’un başında yer alan U21 Takımı teknik sorumlusu Tunahan Akdoğan cesur ve akılcı kararlarıyla bu işin bünyeden de çözülebileceğini gösterdi.

Bursaspor’dan başka bir kulüpte forma giymemiş, bir çok teknik adamın yardımcılığını yapmış, yıllarca Futbol Federasyonu’nda Fatih Terim’in kadrosunda çalışmış, milli takım altyapısında görev yapmış, milli takımın rakiplerini izleyip analizler yapmış, halen Bursaspor altyapısından sorumlu olan Adnan Örnek gibi bir değer var elimizde.

Adnan Örnek’in Vakıfköy’den oluşturacağı teknik ekip en az getireceğiniz isim kadar Bursaspor’u hak ettiği noktaya ulaştırmak için mücadele edecektir.

Gün kendi evladına güvenme günü değilse ne günüdür?

Unutmayalım ki Nevzat Güzelırmak ile yollar ayrıldıktan sonra Nejat Biyediç-Ercüment Şeftalioğlu ikilisine görev verilmiş, İstanbul’da Beşiktaş karşısında alınan 2-1’lik galibiyetin ardından merhum teknik direktörlerle yola devam edilmişti. Sonrasında bu camia kendi evlatlarıyla Intertoto destanı da yazıp Bursaspor’un Türkiye’nin takımı olmasında önemli rol oynamışlardı.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X