Erdal Akçay
Erdal Akçay

Paraşütsüz düşüyoruz

Köşe Yazısını Dinle

Bursaspor, TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta düşme hattında adeta can çekişir hale geldi…

Son yıllarda yapılan büyük hatalar sonucu 2 kez küme düşen yeşil beyazlı takım için şehir harekete geçmezse yüz kızartıcı bir sezona daha tanıklık edeceğiz…

Bursaspor’un içinde bulunduğu bu duruma şehrin ileri gelenleri nasıl kayıtsız kalıyor inanılır gibi değil.

Bursa demek, Bursaspor demektir… Bursasporsuz bir Bursa düşünülemez…

Eğer birilerinin aklında böyle bir düşünce var ise yazıklar olsun…

Koskoca şehir, 3,5 milyonu aşan nüfüsu, Türkiye’nin en önemli sanayi kenti diye övünüyor ama gelin görün ki kentin gözbebeği Bursaspor hergeçen gün göz göre göre eriyip gidiyor. Üzücü olan da bir avuç insan dışında kimsenin kılını kıpırdatmaması…

TAHTAYI AÇMAK BOYNUNUZUN BORCU

Yönetici alacaklarını bir tarafa bırakıp 200 milyon lira civarındaki sportif borçlarla ilgili çözüm üretilip mutlaka transfer tahtasının açılması sağlanmalı.

Bu iş sadece Ömer Furkan Banaz yönetimine bırakılamaz…

FIFA’lık dosyalarla ilgili Özlüce’ye kadar gidip sözler verenler başta olmak üzere Bursaspor etiketiyle bugüne kadar kazanım sağlamış kim varsa elini taşın altına koymalı.

Ocak ayına kadar tahtayla ilgili dosyalar kapatılamıyorsa bile Bursaspor’un en azından bir alt lige daha düşmemesi için ne gerekiyorsa yapılmalı.

Takımın 3 ağabeyi Hasan Ayaroğlu, Kubilay Sönmez ve Enver Cenk Şahin’in mutlaka kadroda tutulup, maksimum verim vermeleri sağlanmalı. Dün bir kez daha gördük ki altyapıdan gelen gencecik çocuklarla bu takımın ligde kalması neredeyse imkansız.

KADERİNE TERK EDİLEMEZ

2010’da bu şehre Süper Lig şampiyonluğu yaşatmış, 5 yıl üst üste Avrupa kupalarında Bursa’yı ve Türkiye’yi temsil etmiş 60 yıllık koca çınarı yaşatmak bu şehirde yaşayan herkesin boynunun borcu olmalı.

Bugün İstanbul’un şampiyon takımlarının 6’şar milyar liradan fazla borçları varken ve tüm imtiyazlar onlara sağlanıyorken, Bursaspor’un görmezden gelinmesi ve adeta yalnızlığa ve kaderine terk edilmesi kabul edilemez, edilmemeli…

Isparta 32 ve Arnavuköy Belediye yenilgilerinin ardından dün Şanlıurfaspor maçında da sıfır çekilmesi eğer gerekli önlemler alınmazsa Bursaspor’un paraşütsüz düşeceğini gösterdi.

Teknik Direktör İsmail Ertekin, Somaspor deplasmanı ve iç sahadaki Nazilli Belediye maçlarından 6 puan çıkaracak mücadeleyi mutlaka ortaya koymalı. Son 5 maçta 15 puana talip olup 9’unu kaybeden bu takım ilk yarıyı 15 puanda bitirirse kendi ipini çekmiş olur.

TERK ETMEK BU KADAR KOLAY MI?

Takımın ağabeyleri de bu haftadan itibaren sorumluluk alıp gençlerle birlikte Bursaspor armasına layık mücadele sergileyip ihtiyaç olan galibiyetlerin alınmasına öncülük etmeli.

Üst üste gelen yenilgilerin ardından taraftarın da takımı terk etmesi üzüntü verici. Amatöre düşsede terk etmeyeceğini, kaldırımda oynasa destekleyeceğini haykıran taraftarın bu kadar kolay vazgeçmesi gizli ajanları olanların ekmeğine yağ sürmez mi?

Sahadaki görüntü insanın içini acıtıyor ancak Bursaspor yeniden ayağa kalkacaksa bu taraftarının desteğiyle bunu yapacak.

Dünkü Şanlıurfaspor maçında da gördük ki Bursaspor hakemlerin oyuncağı haline gelmiş. Yine verilmeyen 2 penaltı, yanlış kalkan ofsayt bayrakları, rakibin kasti faullerine çıkmayan sarı kartlar yeşil beyazlı oyuncuların gardının çabuk düşmesine neden oldu.

Tabiki kaleci Canberk’in büyük hatası sonucu yenen golü de unutmamak lazım. Bu takım pozisyon vermeden nasıl gol yemeyi başarıyor akıl alır gibi değil.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X