Erdal Akçay
Erdal Akçay

Passolig var mı yok mu?

14 Nisan 2014’te kağıt biletlerin kaldırılmasıyla hayatımıza giren Passolig (e-bilet) ile ilgili Anayasa Mahkemesi‘nin önceki gün verdiği karar iptal bekleyen taraftarları üzmüştü.

Passolig uygulamasının iptaline yönelik başvuruyu oy çokluğuyla reddeden yüce mahkemenin gerekçeli kararı henüz yayımlanmış değil ancak hukukçuların görüşleri kafa karıştıran cinsten.

Mahkeme kararı “passolig uygulaması aynen devam edecek” şeklinde kamuoyu ile paylaşmasına rağmen, dün yapılan açıklamalar aksi yönde.

Yüksek yargının, “Federasyonların, elektronik kart bilgilerinin kulüpler adına reklam ve pazarlamasındaki yetkilerini kısmen veya tamamen üçüncü kişilere devredebileceğine” ilişkin hükmünün iptaline karar vermesi kafaların karışmasında en büyük etken oldu. Karara göre, elektronik bilet uygulaması sürecek, ancak kulüplerin uhdesindeki bilet satış hakkı TFF tarafından tek bir bankaya pazarlanamayacak, kişisel bilgiler tek elde tutulamayacak.

İşte bu noktada Taraftar Hakları Dayanışma Derneği Başkanı Kemal Ulusoy, dün yaptığı açıklamada “Bence Passolig dayatması bitmiştir. Passolig iptal davasına Anayasa Mahkemesi’nin değil, Ankara 16. Tüketici Mahkemesi bakıyor duruşma 9 Aralık’ta görülecek” diyerek olaya farklı bir boyut getirdi.

Anayasa mahkemesinin son kararına göre kulüpler kendileri elektronik bilet sistemini oluşturabilicek.

Ancak Passolig ile ilgili hükümlerin iptalini isteyen Ankara 16. Tüketici Mahkemesi’nin bundan sonra nasıl bir karar alacağı da çok önemli.

AYM’nin kararının önceki emsal kararlarla çeliştiğine de dikkat çeken spor hukukçuları elektronik bilet uygulamasının olduğu gibi iptal edilmesi yönünde karar alması gerektiğini savunuyor.

Yüce mahkemenin kararını uygulamakla yükümlü olan Türkiye Futbol Federasyonu da şimdi gerekçeli kararın biran önce kendilerine ulaşmasını bekliyor.

Passolig’in kaderi ne olacak şimdiden kestirmek çok zor, bunu önümüzdeki günlerde hep birlikte göreceğiz.

 

Bursaspor’a yazık değil mi?

 

Geçen haftaki Bursaspor-Beşiktaş maçında kapalı kalearkası ve maraton tribünden yükselen çirkin ve kötü tezahüratlar ile sahaya atılan yabancı maddelerin faturası ağır oldu.

Doğrusu PFDK’nın tribün kapatma ve 100 bin TL dışındaki seyircisiz oynama cezasını beklemiyordum.

Ancak daha maç öncesinde başlayıp bitmek tükenmek bilmeyen o tezahüratlar yetmezmiş gibi sahaya yabancı madde yağdırmanın ne anlamı vardı?

Toparlanma sürecine giren Bursaspor’a en büyük darbenin trübünden gelmesi ne acı…

Tahkim Kurulu cezayı kaldırmazsa, Kayserispor maçı seyircisiz oynanacak. Osmanlıspor karşılaşmasını da Beşiktaş maçını kapalı kalearkası ile maratonda yer alanlar izleyemeyecek.

Takımından hem iyi futbol, hem de galibiyetler bekleyenlerin istekleriyle yaptıklarının oluşturduğu tezata ne demeli… Bir de sezon başında o kadar para verip kombine bilet alanların yenen hakkını kim ödeyecek?

Bursaspor tribünleri ego tatmin etme yeri olmamalı…

Tahkim’den istenilen karar çıkmazsa, yönetim seyircisiz oynama cezasına neden olanlar için yasal işlem başlatmalı…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X