Erdal Akçay
Erdal Akçay

Pes etmek ruhunda yok!

Köşe Yazısını Dinle

Geçen hafta 2-1 kazanılan Amed Sportif maçında yaşanan olaylardan sonra kamuoyunda Bursaspor ve Bursa kenti adeta yargısız infaz edildi. Bu yetmezmiş gibi TFF Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu da toplam 9 maç seyircisiz oynama ve 326 bin lira para cezası vererek bardağı taşırdı.

Sezon başında iki takımı aynı gruba veren, bu yetmezmiş gibi Diyarbakır’daki ilk maçın canlı yayınlanmamasına göz yuman, tek amaçları futbol oynamak olan gencecik çocuklara yapılanlara görmezden gelen TFF, aklı sıra Bursa kentini cezalandırmak istiyor.

BİZİM İŞİMİZ SAHADA

Oradaki olayları 2 maç, buradakilere 9 maç ceza tam bir akıl tutulmasıdır. Maden öyle niye maçı oynattınız?

Belki Bursaspor bu günlerde sahipsiz olabilir…

Haklarını yeterince savunacak kişiler az olabilir…

Ama şunu bilin ki neredeyse tamamı altyapı ürünü olan koca yürekli takım her şartta sahaya çıkıp tıpkı dünkü maçta olduğu gibi mücadelesini yeşil sahalarda vermeye devam edecek.

Bursaspor taraftarını Esenler Erokspor Stadı’na almamak için maçın seyircisiz oynatılması, akıllara “acaba bundan sonraki tüm karşılaşmalar boş tribünlere karşı mı oynanacak” sorusunu getirmiyor değil.

Bursaspor taraftarından bu kadar korkmayın. Onlar şehirlerini, ülkelerini ve takımlarını gönülden seviyor.

11’İN HEPSİ VAKIFKÖY’DEN

Dünkü Esenler Erokspor maçına 2’si kart cezalısı 2’si sakat 4 eksikle çıkan yeşil beyazlı takım, ilk dakikalarda basit hatalar sonucunda kalesinde 2 gol görerek 12’de 2-0 geriye düştü.

11 oyuncusu da Vakıfköy Futbol Akademisi’nden oluşan Bursaspor’un havlu atmasını bekleyenler yanıldı.

2 maçlık cezası sona eren Teknik Direktör İsmail Ertekin yönetimindeki yeşil beyazlılar 26’da Hasan Sabri Karaca ile farkı bire indirirken, 74’te genç Hasan’ın düşürülmesiyle kazanılan penaltıya bu kez Hasan Ayaroğlu ağlarla buluşturup skora 2-2’lik denge getirdi.

YENİ HEDEF 4 MAÇ 12 PUAN

90+1’de Hasan Ayaroğlu’nun akıl dolu pasında Ömer Turan Görgüç biraz dikkatli olsa İstanbul’dan galibiyetle dönülecekti.

Yine de 2-0’dan skoru 2-2’ye getirmek önemliydi.

Çarşamba günü erteleme maçında Sivas Belediye deplasmanına çıkacak olan Bursaspor ardından sahasında Ankaraspor’u ağırlayacak. Tarsus İdmanyurdu ve iç sahadaki Bayburt İl Özel İdare maçlarıyla mart ayı tamamlanacak.

Bu 4 maçtan alınacak 12 puan Bursaspor’un ligde kalma sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracaktır.

Özer Hurmacı, Enver Cenk Şahin, Hasan Ayaroğlu ve Kubilay Sönmez’in vereceği ekstra katkıyla takım daha da yükselecektir. TFF’nin verdiği ağır cezalara en güzel cevap da bu olacaktır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X