Erdal Akçay
Erdal Akçay

Pisi pisine…

Dün akşam Kadıköy’de Fenerbahçe karşısında iki devrede iki farklı Bursaspor izledik…

Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam’ın kadro tercihinin beğenilmediği bir gerçek…

Avrupa’da hüsran yaşadıktan sonra Bursaspor karşısında önde basıp erken gol atıp rahatlamak isteyen Fenerbahçe’ye önlem almayı hedefleyen Ertuğrul Hoca’nın planları ne yazık ki tutmadı.

Sol kanat Aziz ile Emre‘ye teslim edilirken, sağda Advincula-Dzsudzsak ikilisini gördük. Cezasını çeken Josue formasına kavuşurken, Necid ileri uçta oynadı.

Ne var ki bu devrede kanatlar hiç işlemedi.

Fenerbahçe de ise Nani ile Markovic kanatlarda değişken oynarken, Bursaspor bu hamleye karşılık vermekte zorlandı. Yeşil beyazlı takımın ilk ciddi pozisyonda kalesinde golü görmesinde Markovic’in elini kolunu sallaya sallaya ceza sahası gelip topu Nani ile buluşturmasına seyirce kalan orta sahanın rolü büyüktü.

Barış Şimşek‘in iki takım adına da birer net sarı kartı çıkarmadığı maçta Ozan Tufan’ın gollük pozisyonunda ofsayt bayrağının kaldırılmamasıda dikkat çekiciydi. 30 bin 529 biletli seyirci, futbolcuları ve teknik adamlarıyla hakemleri ve Bursaspor’u baskı altına almaya çalışan bir Fenerbahçe vardı Kadıköy’de.

İlk devredeki tek şutunu 43’te çeken ve Volkan’ı geçemeyen Necid, 63’te Josue’nin ortasında beraberlik golünü attığında her şey Bursaspor’un lehine gelişiyordu aslında.

79’da Hasan Ali’nin sol kanatta Sercan’a feyk atıp topu içeri gönderdiği pozisyonda topu tıngır mıngır filelere yuvarlayan Van Verpise’ye Dany ve Aziz’in refakatçılık etmesi olacak iş değildi.

Bu devrede Hosogai-Sercan, Emre-Aydın ve Aziz Behich-De Sutter değişiklikleri bana ilginç geldi.

İki sol bek çıkınca Aydın solbek oynamak zorunda bırakıldı.

Özellikle ikinci devrede yürüyecek hali kalmayan Fenerbahçe’ye böylesine 3 puan ikram etmek hiç yakışmadı.

Dün akşam cesur futbol oynamanının bedelini yenen iki basit golle ağır ödedik.

Umarım yeşil beyazlı futbolcular maçın kasetini izler ve klaslarına yakışmayan hatalardan ders çıkarırlar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X