Erdal Akçay
Erdal Akçay

Projeler konuşşun!

Bursaspor’da 16 Mayıs’ta gerçekleşecek olağan genel kurul öncesinde en önemli viraj olan adaylık başvuru süreci perşembe günü itibariyle sona erdi.

Mevcut Başkan Recep Bölükbaşı ile birlikte eski yöneticiler (görev yıllarına göre) Timur Noyan, Mesut Mestan, Murat Yanıklar ve avukat Cüneyt Özkan başvurularını Divan Kurulu’na sundu.

Her adayın listesinde 15’er asil ve yedek yönetim, 3’er denetleme ve disiplin asil ve yedek olmak üzere toplam 42’şer isim yer alacak. 5 aday çıktığını düşünürsek listelerde toplam 210 isim yazılacak.

Tabii ki gönül isterdi ki daha az adaylı ancak daha güçlü listelerle Bursaspor’un başkanının seçileceği genel kurul olsun.

Bundan sonrası için takdir adaylar ve onları göreve seçecek oy kullanma hakkına sahip 3 bin 970 kongre üyelerinin…

Adaylık sürecinin resmiyet kazanmasının ardından ne yazık ki sosyal medyada özellikle bazı isimlere karşı yıpratma girişimleri olduğunu görüyoruz.

Egoları tatmin etmek mi önemli yoksa Bursaspor’u daha sağlam temeller üzerine oturtup geleceğini garanti altına almak mı?

Divan Kurulu’nun 11 Mayıs’ta tüm başkan adaylarının konuşma yapacağı bir toplantı düzenlemesini bu nedenle çok önemsiyorum.

Adaylar çıksın projelerini anlatsın. Her yıl lig ve kupada şampiyonluğa, Avrupa kupalarında gruplara kalma ve tur atlamayı hedeflemesi gereken Bursaspor için neler yapacaklarını kamuoyu ile paylaşsınlar.

Yeni kalıcı gelir kaynaklarının yaratılması, yılan hikayesine dönen Bursaspor Koleji projesinin hayata geçirilmesi, futbolcu fabrikası Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri’nin daha modern ve donanımlı hale getirilmesi, amatör branşlara gereken önemin verilmesi, bu sezon bir kaç maç dışında Atatürk Stadı’nın dolmadığını düşünürsek 45 bin kişilik Timsah Arena‘ya taraftarın gelmesini sağlayacak projelerin ortaya konması çok önemli. Ayrıca nüfusu her yıl 60 bin dolayında artan ve 3 milyona doğru hızlı koşan Bursa’daki Bursasporlu sayısını artırıcı projelere de önem verilmeli. Okul çağındaki tüm çocukları kucaklayacak çalışmalara ihtiyaç var. Bursaspor sevgisini daha küçük yaştan itibaren çocuklarımıza aşıladığımızda bu büyük camia imrenilecek hale gelecektir.

Teknik Direktör Şenol Güneş ve onun takımda kalmasını istediği ve alınmasını talep ettiği oyuncularla anlaşmak da en büyük sportif proje olacaktır.

Bursaspor’un son 30 yılında gazeteci olarak içinde bulunmuş ve 24 yıllık genel kurul üyesi olarak tüm adaylara başarılar diler, bol proje üretmelerini temenni ederim.

16 Mayıs 2010’da Türk futbol tarihini yeniden yazan Bursaspor’un şampiyonluğun 5. yıl dönümünde gerçekleştireceği genel kurulun şölen havasında geçmesi dileğiyle…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X