Erdal Akçay
Erdal Akçay

Ruhsuzlar ordusu!

Köşe Yazısını Dinle

Geçtiğimiz cuma akşamı İstanbulspor deplasmanında 1-0 öne geçiyorsun, oyunu tutup skoru korumak için canla başla mücadele etmen gerekirken, önce bireysel hatalar ardından da hakem müsveddesinin kararlarıyla mağlubiyeti kabulleniyorsun.

Bu ligde kalmak isteyen takımların nasıl can siperhane mücadele ettiğini görüyoruz. Ne yazık ki Bursaspor’da bunun kırıntıları dahi yok.

Hiç kimse kusura bakmasın ama İstanbul’daki maçın son anlarında kırmızı kart gören Mert Yılmaz’ın da tepkiyi abartarak farklı boyuta götüren Mustafa Er ve yardımcılarının da affedilir bir durumu yok.

Öyle soyunma odasına inip, “Bu ligde kalacağız. Biz burada devrim yaptık. Bütün kalan 6 maçı kazanacağız” demekle olmuyor. Başkan Furkan Banaz’ın da, “Futbolcuların inançlarında herhangi bir eksiklik yok. İnşallah biz bugün itibarıyla kümede kaldık diyoruz. Bundan sonraki maçların tamamını kazanacağız” şeklinde yaptığı açıklamayı heyecanına verelim.

Gençlerbirliği ile adeta tamam mı devam mı maçına çıkıyorsun…

Göreve çağırdığın taraftarın koşulsuz destek vermiş. Maçın saatine bile aldırış etmeden Süper Lig’de en az 16 takımın rüyalarında göremeyeceği tribün atmosferini yaratmış.

Gelin görün ki sahada giydikleri şanlı formanın hakkını verecek bir tane bile futbolcu yok.

Koskoca maç boyunca bir tane net pozisyon buluyorsun onu da Pedro topu direğe nişanlayarak harcıyor.

Tuzlaspor’un 4 golle bozguna uğrattığı Gençlerbirliği savunmasını açacak taktik varyasyonlar üretememek insanın içini acıtıyor.

Sezon başından beri bu vasat ötesi kadronun oluşmasına katkıda bulunan her kim varsa tüm Bursasporluların elleri iki yakasında olsun.

Balıkesir’den sonra 1.Lig’in en kötü takımını bu şehre layık görenlere milyonlarca kez yazıklar olsun.

İnanın taraftar sahaya inip oynasa dünkü Gençlerbirliği’ne birden fazla gol atardı.

Bursaspor’u düşmenin en önemli adayı yapanlar eserinizle gurur duyabilirsiniz.

Son olarak; Böylesine kritik bir maçtan önce Thievy Bifouma’yı kadro dışı bırakıp bunu gece yarısı duyurup, ertesi gün de basın mensupları aracılığıyla Kongolu oyuncuyu itibarsızlaştırma çabasından kim zarar görmüş oldu. Kurtuluş mücadelesi veriyorsan krizleri iyi yönetmen, gerekirse kan kusup ‘kızılcık şerbeti içtim’ diyebilmen önemli.

Öfke kontrolü olmayanlardan bunu beklemek de hayalcilik olurdu, ne diyelim…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X