Erdal Akçay
Erdal Akçay

Ruhunuzu nerede bıraktınız?

Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu ile bambaşka bir kimliğe bürünen Bursaspor, sahadaki pozitif görüntüsü ve aldığı sonuçlarla camianın yüzünü güldürmeye başlamıştı.

Ali Ay başkanlığındaki yeni yönetimin göreve gelmesiyle kentte oluşmaya başlayan güçbirliği yeşil beyazlı takımın bu yıl hem ligde hem de kupada önemli işlere imza atabileceğine dair işaret olarak görülüyordu.

Ta ki düne kadar…

Gencecik çocuklarla hafta içinde Eskişehirspor‘u deplasmanda deviren yeşil beyazlı takım dün Timsah Arena’da 2.Lig ekibi Amed Sportif karşısına aslarıyla çıktı. Keşke çıkmaz olaydı…

Bu kadar ruhsuz bir futbolcu grubunu izleyeceğimizi aklımızın ucundan bile geçiremezdik.

Kaptan Serdar daha maç öncesi ısınırken başım dönüyor diyerek kendini kulübeye attı, pazubantı takan Sercan tek devrede silinip gitti. Kaleci Mert’inden ileri ucundaki Necid’ine kadar umutsamaz bir görüntü içindeki Bursaspor’u izlerken, bu takım ruhunu Özlüce’de bırakıp Timsah Arena’ya gelmiş her halde demekten kendimizi alamadık.

Ah be Hamza Hocam Aziz Behich dahil 9 yabancı oyuncuyla oynamanın ne anlamı vardı? Hele hele o geri dönüşlerine bizi alıştırmışken, sahadaki rezalete skor 2-0 olduktan sonra 66 dakika nasıl sabrettin?

Dünkü maçta ilk 11 değeriniz 32 milyon Euro, rakibin ise sadece 1 milyon 250 bin Euro’ydu. Ancak Bursaspor inanın 1 Euro’luk bile bir mücadele ortaya koymadı.

Demek ki kupanın, özellikle bu maçın Bursaspor camiası için ne anlama geldiğini futbolcularınıza ne siz, ne kaptanlar, ne de yöneticiler anlatamamışsınız.

Sahadaki umursamazlığın sebebini, asla konsantrasyon eksikliği veya zemin olarak göstermeyin. Bu tamamen futbolcuların rakibi hafife almasının eseridir.

Korner kullanamayan, şut atamayan, pas veremeyen, kanatlara inemeyen bir takım vardı sahada. İnanın Eskişehir’deki gençleri mumla aradık. Onlar çıksaydı hiç olmazsa onurlarıyla mücadele eder ve tribünlerden hak ettikleri övgüyü alırlardı.

Daha maç başlamadan saha ortasında kenetlenen, takım savunma disiplininden ödün vermeyen, tribünleri tahrik eden, yata yata maçı bitiren Amed’i ve yandaşlarını sevindirenler bu tablo sizin eseriniz…

Hamza Hocam lütfen bundan sonra para için değil, forma için, Bursaspor ruhunu temsil edeceğine inandığınız futbolcuları oynatın.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X