Erdal Akçay
Erdal Akçay

Sabır, sabır, ya sabır!

Ligde üst üste 5 mağlubiyet alan Bursaspor’un ne kadar özgüven kaybı yaşadığını dün İstanbul’da Büyükçekmece Tepecikspor ile oynadığımız kupa maçında bir kez daha gördük.

Esenyurt’ta belediye tarafından şık bir stadyum yapılmış ancak keşke zemini de suni değil, doğal çimle kaplansaymış.

Nedendir bilinmez olur olmaz her yere suni çim yapıyoruz.

Profesyonel maçları böyle halı sahalarda oynatmanın pek de sağlıklı olmadığı bir gerçek.

Halı sahalara alışık olmayan Bursasporlu oyuncuların rakibi karşısında hayli zorlandığını gözlemledik.

Soğuk bir havada yapılan mücadelede teknik sorumlu Ersel Uzgur bu kez kalede Harun’a görev verirken, Serdar’ı dinlendirip Dany ile birlikte Şamil’i stoperde oynattı. Ön liberoda Hosogai-Traore ikilisini görevlendiren Uzgur, kadro dışı bırakılan Josue’nin bölgesinde Jorquera’yı maestro olarak görevlendirdi. Sağda Cuenca, solda Sercan maça başlasa da daha sonra bu ikili kanat değiştirdi. İleride de suskun golcü Tomas Necid vardı.

Kalesinde önemli tehlikeler yaşayan Bursaspor’u Harun Tekin yaptığı kurtarışlarla ayakta tutarken, devrenin bitimine doğru art arda Tomas Necid ile gelen roveşata ve kafa golleri soğuk havada az da olsa içimizi ısıttı.

İkinci devrede Timsahlar’dan daha iyi bir oyun ve goller beklerken, Abdullah’ın attığı aşırtma gol sonrası bir telaş başladı.

Çok kırılgan bir yapıya sahip olan yeşil beyazlı oyunculara, 2.Lig ekibi karşısında bocalamak yakışmadı.

Abdullah’ın beraberlik fırsatını değerlendirememesinin ardından Şamil ile gelen üçüncü golde ne yazık ki Bursaspor’u rahatlatamadı. Harun iki önemli kurtarış daha yapmasa son saniyede yenen penaltı golü sonrasında skor ne olurdu bilemiyoruz.

Çifte vatandaş Aziz Behich dışında 7 yabancıyla sahaya çıkan Bursaspor dün Tepecik’i güç bela yenip en azından kupa da gruplara 3 puanla başladı. Ancak dünkü görüntü Timsah’ın Konya deplasmanında kazanması için yeterli olmayacaktır. Daha çok koşmak, mücadele etmek, sorumluluk almak ve şut atmak gerek.

Bursaspor’un ne yazık ki lider bir oyuncusu yok. Birbirinden kopuk oynayan yeşil beyazlı kramponların bu vurdumduymazlığa biran önce son vermesi gerek.

Ayaklar çalışmayınca çenelerin çalışması kötü bir durum.

Ligin boyu bu kadar kısalmışken hala sahaya gazozuna maç oynuyormuş gibi çıkılması olacak iş değil.

Dünkü maçta Harun yaptığı kurtarışlarla maça damga vururken, Sercan da silik performansıyla hayal kırıklığı yarattı. Necid’in iki golle kendini bulması gelecek adına umut verici, Cuenca daha seri oynamalı. Gollerde önemli rol üstlenen Jorquera’nın basit hatalardan kaçınıp, son vuruşları daha iyi yapması şart. Çünkü her rakip Tepecik değil.

Son sözümüz futbolcular için olsun.

Konya’da hiç olmazsa kendiniz için, onurunuz için oynayın, savaşın ve bu şehre galibiyet hediye edin.

Aksi takdirde yılbaşında bir çoğunuz bu formayı giyemeyeceksiniz. Haberiniz olsun.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X