Erdal Akçay
Erdal Akçay

Şans kapıyı çaldı ama!

TFF’nin yayıncı kuruluşa para kazandırmak için sözüm ona Şampiyonlar Ligi formatını uyguladığı Ziraat Türkiye Kupası’nda gruplarda ilk maçlar dün akşam Bursaspor-Mersin İdmanyurdu karşılaşmasıyla tamamlandı.

Neredeyse tüm takımların yedek ve lig kadrolarına giremeyen futbolcularla mücadele ettiği kupa, ister istemez ikinci plana atılıyor.

Siz aralık ayında Avrupa’da oynayanlar hariç diğer takımlara 9’ar maç oynatmaya kalkarsanız olacağı budur. Çünkü herkes ligi düşünüyor.

Kupa için en iyi sistemin tüm takımların torbaya girmesiyle eleme maçları olduğunu düşünüyorum. En azından ciddiye alınır ve daha heyecanlı maçlar izlenir.

Kasımpaşa karşısında elde ettiği 5-1’lik galibiyetin ardından pazar günü gideceği K.Karabük deplasmanını düşünen Şenol Hoca mecburen kadroda rotasyona gitti. Rıza Çalımbay’ın da sahaya yedek ağırlıklı takım sürdüğünü belirtelim.

Temposuz futboldan iki takımda ilk yarıda birer gol çıkarırken, Bursaspor 90. dakikada kazandığı penaltıyı Filipe Josue ile gole çeviremeyerek galibiyet şansını değerlendiremedi.

Şenol Hoca’nın bu maçtaki performansından memnun kalmadığı ortada. Güvendiği futbolcular ne yazık ki daha önceki özel maçlarda sergiledikleri oyunun da altında kaldı. İlk kez görev kalan kaleci Okan ile önce stoper ardından sağbekte oynayan Ertuğrul ile solbek Emre heyecandan kendilerini gösteremedi.

Hadi onlar genç, hata yapacaktır ama özellikle Holmen ve Traoe tam bir hayal kırıklığı yarattı. Takıma liderlik yapmaları gerekirken etkisiz eleman rolünü üstlenmeyi seçtiler. Şenol Hoca da ikisini birer birer kenara aldı.

Bakambu da ne yazık ki takıma kazandırdığı penaltı dışında kendini gösteremedi.

Taraftarın tribüne döndüğü ve coşkulu tezahüratlarıyla takımı ateşlemeye çalıştığı maçta Bursaspor ayağına gelen fırsatı değerlendiremeyince 1 puanla yetindi.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X