Erdal Akçay
Erdal Akçay

Şans kapıyı çaldı ama!

Köşe Yazısını Dinle

Hedefi üst sıralar olan takımlar arasında ligin en dar kadrosuna sahip olan Bursaspor’da bir oyuncunun yokluğu dahi fazlasıyla hissediliyor. Geçen hafta lider Giresun deplasmanı öncesinde patlak veren Covid-19 vakaları ve sakatlıklar nedeniyle 12 oyuncusundan yoksun kalan yeşil beyazlılar, Vakıfköy Futbol Akademisi’nden takviye ettiği gençlerle açıldığı Karadeniz’de buna rağmen şanssız bir yenilgi almıştı.

Bu karşılaşmada ilk 15 dakikada 2-0 geriye düştükten sonra sergilediği futbolla bir kez daha dikkatleri üzerine toplayan yeşil beyazlı takım dün akşam Tuzlaspor ile play-off yarışında hayli kritik bir maça çıktı.

Üst sıralardaki takımlarla puan farklarının son iki haftada alınan yenilgiler nedeniyle hayli açılması bu maçın önemini bir kat daha artırdı.

İsmail Çokçalış, Cüneyt Köz, Burak Kapacak, Furkan Emre Ünver’in takıma geri dönmesi sevindiriciydi. Sarı kart cezası nedeniyle kulübeye giremeyen Teknik Direktör Mustafa Er’in belini cezalı Özer Hurmacı ile özellikle Emirhan Aydoğan’ın yokluğu fazlasıyla büktü. Deneyimli isimlere sahip Tuzla karşısında orta alandaki üstünlük bir türlü sağlanamadı. Bu arada Onur’un henüz iyileşmediğini de belirtelim.

Hücumda üçlü, savunmada 5’li defansla rakibe önlem alınmaya çalışılsa da yapılan basit hatalar ve top kayıpları Tuzlaspor’un ummadığı kadar pozisyon bulmasına yol açtı. Nitekim geçen hafta olduğu gibi bu maça da 11’de çıkan ancak bu kez savunmanın önünde oynayan genç Taha Altıkardeş devre bitmeden yerini Ramazan Keskin’e bırakmak zorunda kaldı.

Kaleci Ataberk’in kurtarışları ve topun direkten dönmesiyle ayakta kalan Bursaspor’un bulduğu iki net fırsatta Batuhan Kör’ün bomboş durumda topu kafayla auta göndermesi ile Burak Kapacak’ın şık vuruşunda meşin yuvarlağın iki direğe çarpıp oyun alanına geri dönmesi şanssızlıktı. Tuzla’nın 39’da attığı golün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesinin Timsah adına şans anı olduğunu belirtelim.

Ali Tandoğan ikinci devrede Erkan Zengin, Erdem Özgenç, Ömer Şişmanoğlu, Anıl Karaer, Arif Morkaya gibi deneyimli isimlerini de sahaya sürerek galibiyet için tüm hamlelerini yaptı.

Burak Altıparmak’ın sakatlanıp yerini Samil Can Bahçeli’ye bırakmasıyla orta alan üstünlüğü iyice rakibe geçerken, yine Ataberk kurtarışlarıyla alkış aldı.

Maçın kader anı 90+4’te Burak Kapacak ile hızlı çıkılan, İsmail Çokçalış’ın pasında kaleciyle burun buruna kalan Batuhan Kör’ün topu Haydar’a teslim etmesi oldu.

Ne yapalım sağlık olsun.

20 maçlık gol atma serisi biterken, evdeki ilk beraberlik geldi. Bursaspor önümüzdeki 6 maçtan çıkaracağı galibiyetlerle play-off için yeniden iddialı duruma gelecektir.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X