Erdal Akçay
Erdal Akçay

Şansını fazla zorlama!

Köşe Yazısını Dinle

Sezon başında Süper Lig parolasıyla yola çıkmışsın, ancak daha baştan çuvalla hatalar yapıp yarışta oldukça geriye düşmüşsün.

Bursaspor’un bu durumda olmasının başlıca sorumluları elbette yönetim, futbolcular ve özellikle son iki teknik adam.

Üst üste alınan yenilgiler ve her maç öncesi yaratılan kaos ortamı da bu sezon taraftarı tribünlerden uzaklaştırdı.

Geçen hafta Denizlispor deplasmanında camianın beklediği performansı sergileyip 3-1’lik galibiyetle evine dönen yeşil beyazlı takım dün akşamki Manisa FK maçında sınıfta kaldı.

Öncelikle de Teknik Direktör Özcan Bizati...

Hafta içinde gerek Özlüce’de gerekse maç öncesi stadyum çevresindeki moral motivasyonu arttırıcı organizasyonlar da işe yaramadı. Şehir yeniden umutlanmaya başlamış, taraftar bu sezon ilk kez tribünleri önemli ölçüde doldurup tam destek vermişken ortaya konan tablo ve 1-1’lik skor tam bir hayal kırıklığı oldu.

Dün akşam bir kez daha gördük ki Bursaspor bu ligde ancak kendisinden düşük kalibredeki takımları rahat yenebiliyor.

Son 3 haftadan 7 puan çıkarıp Bursa’ya gelen Manisa FK karşısında ilk 23 dakikada isabetli şut atamayan bir takım vardı sahada. Tim Matavz kaçırdığı iki pozisyonda saç baş yoldururken, Acolatse’nin plasesinin direkten dönmesi tribünlere ah çektirdi.

İkinci yarıya Acolatse, Bruno aktarmalı gelen topu Namık Alaskarov’un fileleri sarsmasıyla golle başlayan Bursaspor’un oyunda üstünlüğü tamamen ele alması beklenirken tam tersi oldu. Konuk ekip 59’da 3 oyuncu birden, 69’da da dördüncü değişikliği yapıp Timsah’ın üzerine üzerine gidip yarattığı tehlikelerden birinde beraberlik golünü de buldu.

Takımın çok fazla top kaybetmesine ve rakibin üzerine gelmesine bir türlü önlem alamayan Özcan Hoca’nın ilk oyuncu değişikliğini 78’de Bruno-Capan ile yapması ve duran top sonrası golün yenmesi olacak iş değildi. Oyuna müdahale etmeyi ancak 86’da üç değişiklikle aklına getirebilen Bizati Hoca dolasıyla tribünlerden de tepki aldı.

Kusura bakma be hocam yönetim camiayı yeniden toparlamak için her yolu denesin, 15 bin dolayında taraftar tribüne gelsin ve takımına destek versin bu maçın beraberlikle sonuçlanmasına seyirci kalamazsın.

Gerek cuma akşamı gerek dün oynanan maçlarda zirveyi hedefleyen rakiplerin nasıl kora kor mücadele ettiğini gördük. Bursaspor dün akşam futbol oynadı diyorsan yanılıyorsun.

İsteğin, arzunun, temponun bu kadar düşük olduğu bir takımdan eşit atlama maçlarını kazanmasını ve hedefe koşar adım ilerlemesini beklemek hayalcilik olur.

Yazık bir sezon daha çöpe gitmek üzere…

Perşembe günkü Ümraniye deplasmanı ve pazar günü Bursa’da oynanacak Bandırma maçları Bursaspor’un bu sezonki gerçek hedefini belirleyecek gibi gözüküyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X