Erdal Akçay
Erdal Akçay

Satışlar erken başladı!

2010 yılındaki Süper Lig Şampiyonluğu’nun ardından borçlarını sıfırlayan, orta ölçekli bir Anadolu kulübünün bütçesi kadar birikim sağlayan (25 milyon lira) Bursaspor, özellikle mali yönden zor günler yaşıyor.

Son 3 yıldaki yanlış politikalar, kasadaki para hiç bitmeyecek ve değirmenin suyu hep akacak mış gibi har vurup harman savunma, transfer fiyaskoları, yeterince kalıcı gelir kaynağı yaratamama ve bir türlü kurumsallaşamamanın bedelini ağır ödüyor yeşil beyazlı kulüp.

Zincirleme hatalar sonucu gelinen noktada görünen o ki Bursaspor elindeki değerleri satmadan nefes alamayacak.

100 milyon lirayı bulan borcu, bir o kadar da kesinleşmemiş devlete vergi borcu bulunan yeşil beyazlı kulübün mayıs ayındaki kongreye kadar 40 milyon liralık bütçe açığı vereceği daha önce açıklanmıştı.

En az 40 milyon lira gelir beklenen Passolig satışlarında yaşanan hayal kırıklığı, göğüs ve diğer reklamlar konusunda hedeflenen 20 milyon liranın sadece 5 milyonunun gerçekleşmesi, tribün gelirlerinin neredeyse hiç olmaması mali yönden kulübü zorlarken, Şenol Güneş ve talebelerinin ligde ortaya koyduğu performans takımın değerinin yükselmesini sağladı.

Ancak yarınki K.Karabükspor deplasman maçı öncesinde Serdar Aziz’in Galatasaray’a, Ozan Tufan’ın Fenerbahçe’ye transferinin sıkça dillendirilmesi, Başkan Bölükbaşı’nın da “Şuan bize gelen teklif yok ama değerini bulursa ceketimi bile satarım” söylemi ocak ayında yaşanabileceklerin habercisi gibi duruyor.

Bursaspor’un mali darboğazda olduğunu bilen kurtlar, bu fırsatı değerlendirip elinizdeki yetenekleri söküp almak için her türlü yolu deneyecektir. Hele hele oyuncuların kulağına kar suyu kaçtıktan sonra geri dönüş neredeyse imkansız olabilir.

Takım rayına oturmuşken, şehir tam havaya girmek üzereyken, 45 bin kişilik Timsah Arena’nın açılışına 6 ay kalmışken, futbolcu satışı ilk 5’i hedefleyen Teknik Direktör Şenol Güneş’in moralini bozacaktır.

Tabiki taraftarın göstereceği tepkiyi göğüsleyebilmekte önemli.

Karabük maçı arefesinde bir anda oyuncu satışının gündeme getirilmesi umarım takımdaki ahengi bozmaz.

Tek teselli Serdar ve Ozan’ın bu karşılaşmada sarı kart cezalısı oluşları. Bu iki oyuncunun yokluğunda Şenol Hoca’nın 11’i nasıl şekillendireceği de merak konusu…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X