Erdal Akçay
Erdal Akçay

Sen Allah’ın bir lütfusun! 1-0

Bursaspor, Altınordu’yu da Abdou Razack Traore’nin tek golüyle devirip 3’te 3 yaparak Süper Lig yolculuğuna devam etti

İlkyarıdaki görüntüsüyle hayal kırıklığı yaşatan yeşil beyazlılar 50’de Tayfur’un kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. 69’da imdada yetişen Fildilişi oyuncu klas golüyle adeta Timsah’ı ipten aldı.

Üst üste alınan Adanaspor ve Giresun galibiyetleriyle Süper Lig yarışında “Ben de varım” diyen Bursaspor dün akşam ligin en genç, en çok koşan ve oyun bozan takımı Altınordu ile oldukça kritik bir maça çıktı.

Sarı kart cezalarını çeken Anıl ve Kerem Can’ı yeniden savunmaya monte eden Teknik Direktör İrfan Buz, takımının Altınordu karşısında bir türlü oyun üstünlüğünü ele alamamasına çare bulamadı.

İlk dakikadan itibaren önde basıp Bursaspor’un rahat çıkmasına izin vermeyen İzmir ekibi, Timsah’ın kalesinde üç tehlike yarattı. 12’de Okan Derici’nin, 35’te ise Batuhan’ın şutlarını güçlükle kornere çelen Çağlar Şahin Akbaba’nın kurtarışları bile yeşil beyazlı futbolcuları kendilerine getirmeye yetmedi.

 

VİTRİN MAÇIYDI

Bursaspor karşılaşmasını vitrin maçı olarak gören Altınordulu oyuncular ikinci bölgeden üçüncü bölgeye çok rahat geçip doğru pas tercihleriyle yeşil beyazlı takımın savunmasına güç anlar yaşattılar.

Bursaspor’un kaleyi bulan ilk şutunu 29’da Traore çekse de Erhan meşin yuvarlağı rahat kontrol etti. 37’de Altınordu atağında Hüsamettin’in topunun yan direkten dönmesi Timsah adına şans anıydı.

 

BU KAÇAR MI KUBİ?

Bu kadar etkisiz oynadığın devrenin uzatma anında Özer’in pasıyla karşı karşıya kalmışken Kubilay’ın topu auta göndermesi akıl alır gibi değildi.

İlk devrede sahada öyle bir görüntü oluştu ki sanki Bursaspor değil de Altınordu Süper Lig için mücadale ediyordu.

İrfan Buz, devre arasında Kubilay’ı soyunma odasında bırakıp Seleznov’u oyuna alsa da 50. dakikada Tayfur Bingöl’ün Batuhan’a yaptığı faul sonrası kırmızı kartla atılması her şeyin üzerine tuz biber ekti.

 

AYAĞINA SAĞLIK TRAORE

Yeşil beyazlılar oyunu kendi yarı alanında kabul ederken, Özer-Recep değişimi golü de getirdi. 69. dakikada Shehu’nun sağdan pasında Recep Aydın topu Abdou Razack Traore’nin önüne aktardı. Fildişi sahilli oyuncu klas bir vuruşla fileleri sarsıp adeta takımına hayat öpücüğü verdi…

Altınordulu oyuncular belki takım arkadaşlarının ciddi sakatlık geçirip ambulansla hastaneye kaldırımasının da etkisiyle Bursaspor’un üzerine fazla gidemeyince üst üste gelen yerinde oyuncu değişiklikleri skoru korumaya yetti.

Dün akşam sahasında kritik bir galibiyete imza atan Bursaspor Süper Lig’i istiyorsa kalan 2 final maçında daha fazla kazanmayı istemeli. Şans her zaman böyle yanımızda olmayabilir.

Bugün Hatay, Adana Demir ve Erzurum’un puan kaybını bekleyeceğiz… Artık onlar düşünsün…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X