Erdal Akçay
Erdal Akçay

Sihirli dokunuş!

Hem Bursaspor camiası hem de ülke futbolu adına can sıkıcı günler yaşıyoruz.

Kulübün içinde bulunduğu borç sarmalı, Teknik Direktör Şenol Güneş’in geleceğinin ve sözleşmesi bitecek oyuncuların akibetinin belli olmaması, kongre ile ilgili belirsizliğin sürmesi, camiayı toparlayacak, kulübü düzlüğe çıkaracak güçlü aday veya adayların çıkıp çıkmayacağı soruları biran önce yanıt bulmalı.

Cumhuriyet savcımızın şehit edilmesi, terör eylemlerinin yeniden hortlaması yetmez miş gibi Rize’den Trabzon’a dönen Fenerbahçe kafilesinin silahlı saldırıya uğraması, otobüs şoförünün yaralanması neler oluyor bize ve bu işin sonu nereye varacak sorularını gündeme getirdi.

3 Temmuz 2011 sürecinde sümen altı edilen kararların uygulanmaması, adaletin sağlanmaması, özellikle iki kulüp cephesinden yapılan eylem ve söylemlerin camiaları iyice germesiyle bardak Karadeniz sahil otoyolunda taştı. Futbolumuz az daha şarampole yuvarlanıyordu.

Artık buna dur demek lazım.

Bu gidiş iyi gidiş değil…

2010 yılında Bursaspor ile birlikte Diyarbakır’da yaşadığımız vahşeti de unutmuş değiliz. Keşke o günlerde de toplum ve kurumlar olarak aynı tepkileri verebilseydik.

Dün Atatürk Stadı’nda lige pamuk ipliğiyle bağlı Erciyespor’u ağırlayan Bursaspor zor geçmesi beklenen maçı bulduğu gollerle kolaya çevirmesini bildi.

Cezalı oyuncular ve sakatlar nedeniyle hayli sıkıntı yaşayan Şenol Hoca, Aziz Behich’i sağ, Emre’yi sol bekte başlattığı maçta Holmen ve Volkan’dan oluşan kanatlar çalışmayınca 31. dakikada sihirli bir dokunuş yaptı. Holmen’i sağbeke, Aziz’i sola çekip Emre’yi de sol öne gönderdi. 3 dakika sonra da Josue-Emre ikilisinin bindirmesiyle Fernandao Erciyes’in düğümünü çözüverdi.

Atatürk Stadı maraton tribünde konuşlanan mehter takımı bu golün ardından tribündeki az sayıdaki taraftarı coştururken, bitime saniyeler kala Ozan’ın şık asistini geri çevirmeyen Sambacı ligdeki 17. golünü kaydettiğinde Bursaspor iyice rahatlamış oldu.

Şenol Güneş’e sahip çıkan taraftarın “Yönetim uyuma Fernandao’yu alsana” tezahüratı ne kadar karşılık bulacak bunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Şu bir gerçek ki Volkan’a bir de gol attıran Fernandao değerine her geçen gün değer katıyor, piyasasını yükseltiyor.

Bakalım Bursaspor’un çarşamba günkü Gençlerbirliği kupa rövanş maçı oynanacak mı?

TFF bugün nasıl bir karar alacak, bekleyip göreceğiz…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X