Erdal Akçay
Erdal Akçay

Silkelen ve kendine gel!

Köşe Yazısını Dinle

Bu sezon Süper Lig’e yükselmekten başka bir şey düşünmeyen Bursaspor’da ne yazık ki işler iyi gitmiyor…

Elbette lig uzun maraton enseyi karatmaya gerek yok ama şimdiden tedbir almak lazım….

Transfer tahtasını açarak kadrosuna 12 oyuncu dahil eden ve ligin ilk haftasında evinde Adanaspor ile 1-1 berabere kalan yeşil beyazlı takımda Mustafa Er’in istifası ve bir haftalık teknik adam arayışı sonuç vermeyince Erzurum deplasmanında U19 takımının antrenörü Ali Aköz yönetiminde sahaya çıktı yeşil beyazlı takım.

NE YAPTIN EMİRHAN?

Yeni transferlerden Kaleci Erhan Erentürk ile birlikte Hırvat stoper Luka Capan görev yaparken, Timsah’ın ileri üçlüsünde Massimo Bruno, Reagy Ofosu ve Tim Matavz’ı izledik.

Her iki takımın da vasat bir görüntü sergilediği karşılaşmada BB Erzurumspor’u Litvanyalı solak Arvydas Novikovas adeta sırtlarken, Bursaspor’un pozisyon üretmekte zorlandığı anlarda kazanılan penaltıyı 37’de Emirhan Aydoğan’ın üstten auta göndermesiyle büyük bir fırsat kaçmış oldu.

Soyunma odasına golsüz eşitlikle giden yeşil beyazlı takımda geçen hafta olduğu gibi Taha Altıkardeş yerini Ozan İsmail Koç’a bırakırken, 54’te Burak Altıparmak’ın sakatlığı zorunlu değişiklik getirdi.

NOVİKOVAS’I DURDURAMADIK

BB Erzurum’un yeni transferi Novikovas’ın 58’de kullandığı serbest atışta Aykut Akgün’ün topu kendi kalesine göndermesinin şokunu yaşayan Bursaspor, 66’da Tuğbey ile başlayan atakta Bruno’nun asistini golle sonuçlandıran Ofosu skora eşitlik getirdikten sonra Tim Matavz ve Batuhan ile iki önemli fırsatı kaçıran yeşil beyazlılar 86’da Tuğbey’in kendisine yaptığı faul sonrası önüne yuvarlanan topu sağ çaprazdan yaptığı şık vuruşla ağlara gönderen Novikovas avucumuzun içindeki bir puanın uçup gitmesine neden oldu.

ERHAN AYAKTA TUTTU

5 dakikalık uzatmanın son anlarında Kazım Karabekir Stadı’ndaki elektrik kesintisi nedeniyle 20 dakikalık aranın ardından yeniden başlayan maçta beraberlik golü aramak yerine az daha üçüncü golü de kalemizde görüyorduk. Allah’tan Kaleci Erhan Emircan’a geçit vermedi.

Bursaspor’un dün akşamki görüntüsüyle biraz daha zamana ihtiyacı olduğu bir gerçek…

Ancak öncelikle yönetimin teknik adam konusunda kararını vermesi gerekiyor.

En kötü şeyin belirsizlik olduğunu unutmayalım. Yönetimin sosyal medyaya kulaklarını tıkayıp bu takımın başına kimi getirecekse vakit kaybetmemeli.

Dün akşamki maçtaki takımın dağınık görüntüsünde teknik adam konusunda yaşanan kaosunda etkili olduğunu unutmayalım.

Kafalar rahat olsaylı futbolcular Başkan Hayrettin Gülgüler ve 2. Başkan Emin Adanur ile görüşme talep etmezdi.

Lig başlayana kadar takımda ve şehirde estirilen o güzel havayı yeniden yakalamak için hemen doğru hamleleri yapmak lazım.

ALASGAROV KİLİDİ ÇÖZERDİ

Azeri futbolcu Namıq Alasgarov’un da lisansı biran önce çıkarılmalı. Eğer Alasgarov dün akşam oynayabilseydi belki farklı şeyler konuşuyor ve yazabilirdik.

Erzurum’un Litvanyalısı Novikovas soldan, sağdan, sahanın her yerinden çektiği şutlarla adeta canımıza ot tıkadı.

Dünkü maçtaki oyuncu performanslarına bakacak olursak, Emirhan Aydoğan ve Burak Altıparmak kafa olarak sahada yok gibiydiler. Sağbekte görev yapan Taha’nın yine oyundan alınmasına anlam vermek güç. Kaleci Erhan Erentürk yaptığı kritik kurtarışlarla takımını ayakta tutarken, stoper Luka Capan da sıfır hataya yakın oyunuyla sınıfı geçti. İleri üçlüde görev yapan oyunculardan Reagy Ofosu çalışkanlığını golle süsleyerek bu sezonki en iyi transferlerden biri olduğunu şimdiden gösterdi. Massimo Bruno takıma alıştıkça daha iyi olabilir. Tim Matavz’ın daha fazla ortalarla beslenmeye ihtiyacı var.

Cumartesi akşamı Eyüpspor ile oynanacak maç öncesinde Bursaspor’da tüm taşların yerine oturması en büyük kazanımı olur.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X