Erdal Akçay
Erdal Akçay

Sıra geldi futbola!

Süper Lig’de geride kalan 10 haftada 5 galibiyet ve 5 yenilgi alan Bursaspor hanesine 15 puan yazdırıp ilk 5 iddiasını sürdürdü.

Son 5 haftaya 4 galibiyet sığdırılması elbette önemli. İkişer galibiyet arası alınan Antalyaspor yenilgisinin ana nedenleri herkesçe biliniyor.

Yeniden kurulmuş bir takım için bu tablo aslında fena değil.

İç açıcı olmayan Bursaspor’un hâlâ sahada takım görüntüsü verememesi ve taraftarın beklediği akışkan futbolu sergileyememesi.

Her yazın bir kışı, her kışın da bir yazı vardır…

Yeşil beyazlı kulüpte yaşanan olağanüstü gelişmeler nedeniyle yaz ayları camia için adeta kış gibi geçti.

Mevsim sonbahardan kışa dönerken, Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam ve talebelerinden beklenti, ilk devrede kalan 7 maçtan maksimum puanları toplayıp (en az 15 puan) hem ligde hem de kupada iddiasını yeni yıla taşıyarak içimizi ısıtmaları olacak.

Geçen sezon ilk 10 haftada 4-3-3’le, bu sezon ise 5-0-5’le 15 puana ulaşan Bursaspor, yüzde 50’lik başarı elde etse de bu coğrafyada hele hele şampiyonluktan sonra kabul edilebilir bir şey değil.

Futbolun dili bir olsa da henüz birbirleriyle anlaşamayan yeşil beyazlı oyuncuların kendilerini toparlamaları adına önlerinde 8 gün var.

8 Kasım’daki Beşiktaş maçının bu camiada ne anlama geldiğini bilmeyenlere gerek Ertuğrul Sağlam, gerek Ömer Erdoğan, gerekse kaptan Serdar Aziz en iyi şekilde anlatacaktır.

O gün taraftar da tamamen stadı doldurup iyi bir ambians yaratarak sadece takımının başarısı için destek verirse unutulmaz bir gece yaşanır.

Bu camianın kenetlendikten sonra başaramayacağı şey yok.

Örneklerini daha önce defalarca gördük…

Sivasspor maçı, Bursaspor’un sahaya sürülen kadrosunun nasıl olması gerektiği konusunda iyi bir deneyim oldu. Bazı isimleri neden oynatmıyor diye haftalardır eleştirilen Ertuğrul Sağlam’ın da sanırım eli rahatlamıştır.

Her ne kadar Sivok cezalı da olsa Serdar-Dany ikilisi savunmayı daha iyi toparlayacaktır. Sağlam’ın Faty’nin yanında yeniden Hosogai’yi oynatması kaçınılmaz duruyor. Josue ve Dzsudzsak da sorumluluklarının farkına vardığında Bursaspor’u izlemenin tadına doyulmayacaktır.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X