Erdal Akçay
Erdal Akçay

Sıra sende Hamza Hoca!

Çalkantılı geçen sezonun daha ilk devresi bitmeden Ertuğrul Sağlam’ın boşalttığı teknik direktörlük koltuğu için belirlenen adaylar arasında en doğru tercih olarak görülen ve göreve getirilen Hamza Hamzaoğlu ile Başkan Ali Ay önceki gün 2 yıllık sözleşme imzalayarak istikrar adına doğru bir adım attı.

16 maçta 15 puanlı birbirini tamamlamayan futbolculardan kurulu takımı güvenli limana yanaştırması istenen Hamzaoğlu’na kupada Eskişehirspor ile Atatürk Stadı’nda oynanan ilk sınavında taraftarların sergilediği sevgi gösterisini dün gibi hatırlıyorum.

Tribünlere çağrılan ve “Bursa seninle gurur duyuyor” diye tempo tutulan Hamza Hoca son dönemde Avrupa hedefinden erken kopulması ve özellikle oyuncu tercihleri nedeniyle eleştirilmişti. Bir kesim tarafından “yeni sezon için devam edimemesi” görüşü ortaya atılsa da Başkan Ali Ay’ın ücretinde indirim talebini kabul edip parayı değil, başarıyı düşündüğünü gösteren Hamza Hoca desteği fazlasıyla hak ediyor.

Hamza Hocam; şunu bil ki bundan sonra da doğrularını alkışlayıp, yanlışlarını söyleyecek, hatalarını eleştireceğiz. Hiç kuşkun olmasın.

Bursaspor taraftarı sevdi mi tam sever. Güveni bir daha sarsmamak için kırmızı çizgileri lütfen aşma!

Şimdi sıra sende; Bursa’nın gurur duyacağı bir takım yaratmak ve sonuç ne olursa olsun kazanmak için son dakikaya kadar formasını terletecek futbolcularla çalışmanı bekliyor bu kent.

İçi geçmiş, pahalı transferlerle saatetin olmadığını bu sezon bir kez daha gördük. Önemli olan takıma katkı yapacak ve ileriye taşıyacak oyuncuları bulup taraftarın tabiriyle “tabanca gibi bir Bursaspor” ortaya çıkarabilmek.

Devre arası dahil 20 transfer yapıp, 40 milyon Euro’yu aşan harcama gerçekleştiren Bursaspor’un maddi darboğazdan çıkabilmesi için futbolcular da fedakarlık yapmalı. İndirimi kabul etmeyen kim olursa olsun satışa çıkarılmalı.

Nokta transferler ve altyapıdan yetişen gençlerin de harmanlanmasıyla oluşturulacak takımla Bursaspor gelecek sezon Avrupa yarışında yine iddialı olacaktır.

Adnan Örnek‘in de yuvaya dönmesini büyük şans olarak görüyorum.

Geleceğin temellerini atmak için işe bugünkü Osmanlıspor maçıyla başlayalım.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X