Erdal Akçay
Erdal Akçay

Sıradaki gelsin

Teknik Direktör Mustafa Er yönetiminde Bursaspor‘un gençleri bu sezon güzel işlere imza atmaya devam ediyor… TFF 1. Lig‘de büyük çoğunluğunu kendi özkaynaklarından oluşturduğu kadrosuyla mücadele eden ve 10 maçta 14 puan toplayan Bursaspor kupada da yoluna dolu dizgin gidiyor. Kupanın 3. turunda uzatmaya giden maçta Karşıyaka’yı penaltı atışları sonucu safdışı bırakan yeşil beyazlı takım dün akşam da 2. Lig ekibi 1922 Konyaspor‘u eleyerek iki kulvarda birden yürüyüşünü sürdürdü.

Büyükşehir Belediye Stadı’nda soğuk bir havada oynanan maça Teknik Direktör Mustafa Er yedek ağırlıklı kadroyla çıktı. Kaleyi Canberk’e teslim eden Mustafa Hoca, savunma bloğunu Cüneyt. Ertuğrul. Furkan Emre, İsmail Can‘dan oluştururken, ön liberoda Ramazan‘ı, önünde Ozan İsmail ile Tuğbey‘i oynattı. Recep, Berat ve Çağatay üçlüsü forvet hattında değişken oynarken, ilk dakikalarda son paslardaki tercih hataları nedeniyle bir türlü arzulanan pozisyonlar yaratılamadı.

Timsah‘ta ilk isabetli şutu 31. dakikada Ozan İsmail Koç çekerken, kaleci Mücahit kontrol etmekte zorlanmadı. Son 5 dakikada adeta vites büyüten yeşil beyazlı takım 5 gol pozisyonu üreterek rakibini sarstı.

KRİTİK DAKİKALAR

40’ta Recep‘in şutunu kaleci Mücahit kontrol ederken, 43’te Tuğbey‘in vuruşunda top savunmaya çarpıp kornere gitti. 44’te Ramazan’ın füzesi az farkla auta gitti.45’te Ramazan‘ın pasında Recep‘in müsait durumda topu ıskalaması akıl alır gibi değildi. Soyunma odasına önde girmeyi kafasına koyan Bursaspor. 45+1’de Berat‘ın sağdan ortasında Tuğbey Akgün‘ün topu filelerle buluşturmasıyla turun kapısını araladı.

İkinci yarının büyük bölümünde ileri uçta görev yapan Recep Aydın‘ın fazlasıyla yorgun düştüğünü belirtelim. Ameliyat olduktan 3 hafta sonra sahalara dönen Ramazan Keskin‘in oyunda kaldığı 67 dakika boyunca ortaya koyduğu performansla göz doldurması Mustafa Er‘in ligde elini rahatlatacaktır.

İkinci yarıda bir türlü farkı açacak golleri bulamayan yeşil beyazlıların kalesinde yaşadığı iki tehlikeyi Furkan Emre Ünver‘in sakatlanma pahasına kafayla uzaklaştırması önemliydi. 1997 jenerasyonunun önemli isimlerinden Furkan Emre‘nin her geçen maçta daha çok form tutmasını görmek güzel. Ertuğrul‘un da Furkan ağabeyiyle birlikte dün akşam iyi bir ikili olduğunu belirtelim.

Büyükşehir Belediye Stadı‘nda üçü lig, ikisi kupa olmak üzere oynadığı son 5 maçı da kazanmasını bilen Bursaspor‘un gelecek adına projektör yaktığını belirtsem abartı olmaz.

Vakıfköy Orhan Özselek Tesisleri‘nde yetişip, Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri‘nde gelişen bu futbolcu gurubu taraftarın Timsah Arenası, Büyükşehir Belediye Stadı’nda rüya gibi bir sezon yaşatma yolunda emin adımlarla ilerliyor.

Bu takımın yaratılmasında emeği geçenleri ve aldıkları formanın hakkını veren gençleri kutluyorum.

Ligden sonra kupada da yola devam eden Bursaspor‘u bu şehrin daha fazla sahiplenmesi için daha ne bekleniyor acaba?

Bu arada maç öncesi yaşanan yayın krizinden de bahsetmeden geçmeyelim. Yayıncı kuruluş A Spor‘un Bursaspor gibi bir markayı yok sayması asla kabul edilemez. Haftalar öncesinden maç saatini 19.00’a alıp, yayına koymamanın mantığını kimse açıklayamaz. Bu tam bir fiyaskodur. Bursaspor taraftarının yoğun baskısı ve yönetimin de girişimi sonucu maçın Adanaspor-Sakaryaspor mücadelesiyle dönüşümlü ekrana gelmesi de hiç olmadı.

Bizler bir avuç basın mensubu ve yönetimle protokol stadyumda çıplak gözle genç Timsahları izledik ama ekran başında bu maçı bekleyen yüzbinlerce Bursasporlu ve diğer illerdeki futbolseverlere yapılan ayıp nedeniyle A Spor bir özür borçlu.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X