Erdal Akçay
Erdal Akçay

Sivok ve Mert sağolsun

Türkiye Kupası Bursaspor’un olmazsa olmazı...

Her ne kadar tek kupasını 1986 yılında yani 30 yıl önce almış olsa da oynadığı finaller, yarı finallerle bugüne kadar adından sıkça söz ettiren yeşil beyazlı takım dün İstanbul’da Bayrampaşa karşısında kötü bir sınav verdi aslında.

Geçen haftaki Kayserispor lig maçındaki müthiş geri dönüşün ardından fazla forma şansı bulamayan ve sakatlıktan çıkan oyuncular ile gençlerden oluşan kadroyla 3. Lig ekibi karşısına çıkan Bursaspor klasına yakışmayan bir görüntü sergiledi.

Pablo Martin Batalla’nın yokluğunda pazubandı koluna takan Tomas Sivok kaptanlığın verdiği sorumluluğu tam manasıyla yerine getirip attığı kafa golüyle 3. tur kapısını açan isim oldu.

Hamza Hoca doğal olarak Batalla, Harun, John ve Aziz’i Bursa’da bırakıp Faty ile Del Valle’yi yedek soyundurup, kadrodaki diğer isimlere şans tanıdı.

Gelin görünki düşük mücadele ve kolay top kayıpları doğru dürüst iki pas yapamayan bir takım görüntüsü ortaya çıkardı. Genç beklerin yanı sıra Ertuğrul’un kritik hataları rakibe 3 kritik pozisyon verilmesine neden oldu. Bunlardan birinde top yandan dışarı giderken, ikisinde Mert Günok adeta kalesinde devleşip Bayrampaşa karşısında olası yol kazasına engel oldu.

Kupa maçları her zaman sürprizlere açıktır. Buna lafımız yok. Zaten geçen sene son 16 turda yaşadığımız facia da unutulacak gibi değil. Bunun için rakipleri daha ciddiye alıp, ona göre mücadele etmek gerekmez mi?

Şimdi önümüzde ekim sonunda 3. tur maçı var. Gruplar kalabilmek için bir rakibi daha ekarte etmek gerekecek.

Geçen sene ıskalanan Avrupa hedefinin bu yıl tutturulması için tüm oyuncuların sorumluluk alması lazım.

Ligde yakalanan serinin devamı için de pazar akşamı Kasımpaşa’yı tıpkı Kayseri maçındaki gibi disiplinli oyun ve kazanma azmiyle oynayıp yenmeliyiz.

Camia, özellikle Timsah Arena‘da puan kayıpları tahammülü olmayan bir takım izlemek istiyor.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X