Erdal Akçay
Erdal Akçay

Siz gidin kumda oynayın!

Köşe Yazısını Dinle

Yok ya bu takım bu şehri kahrından öldürür…

Daha sezon başından itibaren yapılan zincirleme hataların sonucunda öyle bir noktaya geldik ki Süper Lig’in 5. şampiyonu apoletli takımı Bursaspor 1.Lig’de küme düşme hattında debelenip duruyor.

Bu sezon 4. teknik direktörü değiştiriyorsun ama futbol anlayışın bir milim bile ileri gidemiyor.

Menemen ve Gaziantep FK kupa maçlarında ağızlara çalınan bir parmak balın da sahte olduğu dün İstanbul’da ortaya çıktı.

Yeni yılın ilk maçına çıkıyorsun, kazanıp moral bulman ve camiayı yeni hedefler için umutlandırmak gerek ama nerde…

Ortada tam bir ruhsuzlar ordusu var.

Kimse kusura bakmasın ama bu futbolcu grubuyla Bursaspor’un bırakın play-off’u ligde kalması bize çok zor. Hayal aleminde gezmeyi bırakıp, gerçeklerle yüzleşmeli bu kulübü idare edenler. Borcu 1 milyar lirayı aşmak üzere olan şanlı Bursaspor’un tarihin tozlu raflarına sürüklemeye kimsenin hakkı yok.

Adanaspor, Ognjen Ozegovic, Samed Ali Kaya, Serdar Özkan ve Orkan Çınar’ı postalamış, Ahmethan Köse ve Kadir Keleş sakatlıkları, kaleci Karacic ile stoperler Donkor ve Evren Korkmaz Covid-19’a yakalandıkları için Bursaspor’a karşı oynayamıyor. Adana’nın önemli eksiklerine karşın Bursaspor kazanma adına ne yapıyor kocaman bir hiç.

Bir takım maç kaybetmek için ancak bu kadar mücadele eder her halde.

Gaziantep FK kupa maçındaki kadrodan kaleci Canberk ve Namık’ın yerine Erhan ile Matavz’ı 11’e monte eden Tamer Tuna belki oyunu tutup, ikinci yarıda yapacağı hamlelerle skoru almak istedi ama hamlede çok geç kaldı.

Çöpe giden ilkyarının ardından Kaleci Erhan’ın büyük hatası sonucu yenen gol yetmezmiş gibi 54’te Taha Altıkardeş’in rakip sahada yaptığı müdahaleyle kırmızı kart görmesi akıl alır gibi değildi.

Hayalet santrfor Matavz’ın kaçırdığı golün ardından bu kez Erhan-Onur ikilisinin başrol oynadığı ikinci yenen gol Adanaspor’a büyük ikramiye oldu. Bunlar yetmezmiş gibi başlangıcı ofsayt olan, faul bile verilmeyecek pozisyonun Turgut Doman tarafından ceza sahası içine taşınıp penaltıya hükmedilmesi komediydi.

Klas ayak Massimo Bruno attığı şık golle Bursaspor’un değişmez isimlerinden biri olduğunu bir kez daha göstermiş oldu.

Bu yenilgiyle rakibini play-off potasına sokan Bursaspor kendisini ise iyice ateşe atmış oldu.

Bu futbolcu grubu ancak kumda oynar… Onun için bugünden tezi yok gerekli takviyeler bir an önce yapılmalı. Aksi taktirde BB Erzurum maçında geri dönüşü olmayan bir yola girebiliriz. Bundan da kuşkusuz Bursaspor zararlı çıkar.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X