Erdal Akçay
Erdal Akçay

Skora ‘Bakam’bi!

Futbolun en güzel meyvesidir gol…

Ne kadar çok atarsan o kadar izleyene keyif verirsin

Hele bir de goller birbirinden şıksa değme keyfine…

Atatürk Stadı’nda dün öğlen ligin en golcü takımı (52) Bursaspor ile en az gol yiyeni (19) Başakşehir‘in buluşması vardı.

Abdullah Avcı‘nın savunma ağırlıklı sevimsiz futbol anlayışı bu coğrafyada hiç bir zaman beğenilmemiştir zaten.

Başakşehir’in oynadığı oyununa ters orantılı olarak 47 puan toplaması da Türk futbolunun neden ileri gidemediğinin göstergesi olsa gerek.

Teknik Direktör Şenol Güneş yönetiminde çıktığı her maçında golleri ve kazanmayı düşünen yeşil beyazlı takımla ne kadar övünsek azdır.

Fenerbahçe maçının moral bozukluğunu üzerinden çabuk attığı gözlenen Bursaspor aslında dünkü mücadeleye çok istekli başladı. Henüz 20. saniyede Fernandao ile yakalanan fırsat golle sonuçlansa hiç sıkıntı yaşanmayabilirdi.

Biran önce hücuma çıkma ve golü bulma isteği özellikle orta alanda top kayıplarına neden olurken, Başakşehir hızlı çıkışlarla Timsah’ın kalesinde fazla göründü. Edin Visca ve Doka ile kanatları iyi kullanan Başakşehir aradaki 3 puanlık farkı 6’ya çıkarma düşüncesinden olsa gerek biraz açılınca öne de geçti.

Civelli’nin yokluğunda Serdar-Şamil‘den oluşan stoper ikilisi idare lambası gibi duruyor.

Volkan Şen’in Fırat Aydınus ile takışmasına sahne olan son bölümde kaptanın yaptıkları tribünleri de gerdi.

Bir türlü sinirlerine hakim olamayan ve kızarmaktan ucuz kurtulan Volkan’ı soyunda odasında bırakan Şenol Güneş, Emre’yi sol öne, Bakambu’yu sağa monte edince Timsah adeta kanatlandı.

Josue, Belluschi Fernandao ve özellikle Bakambu öyle güzel işler yaptı ki Abdullah Avcı bile çaresiz kaldı. Tüm müdahalalerine rağmen 4 gole engel olamadı.

Neymiş Bursaspor Fırat Aydınus’un bu sezon yönettiği 4 maçtan da beraberlikle ayrılmış…

Neymiş Başakşehir bu sezon hiçbir maçta 4 gol birden yememiş…

Alın size dört dörtlük galibiyet.

Kupanın ve ligin gol krallarıyla şahlanan Bursaspor’un önünde inanıyorum ki salı akşamı Fenerbahçe’de duramayacak…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X