Erdal Akçay
Erdal Akçay

Sözün bittiği yerdeyiz

1 Haziran 1963’te Acar İdmanyurdu, Pınarspor, İstiklal, Çelikspor ve Akınspor’un birleşmesiyle kuruldu Bursaspor…

Türk futboluna yeni bir yıldız doğdu…

Geride kalan 54 yılda sevenlerine büyük üzüntüler de yaşattı, büyük sevinçler de yeşil beyazlı kulüp…

16 Mayıs 2010’da Süper Lig şampiyonluğuyla İstanbul hegomonyasını kırıp Türk futbol tarihini yeniden yazan Bursaspor “Tertemiz şampiyon” olarak gönüllerde taht kurdu.

Sonrasında yaşananlar malum.

Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi’nde ülkemizi temsil eden Bursaspor kötü yönetilmesi, teknik adam seçimindeki hataları ve formayı hak etmeyen oyuncuların alınmasıyla yeni şampiyonluklara yelken açmak yerine bugün uçurumun kenarına kadar geldi. 6-7 yıl öncesine kadar borçlarını sıfırlamışken bugün 400 milyon liraya yakın bir borçtan bahsediliyorsa bunun sorumluları bu camiada hiçbir zaman affedilmeyecektir.

Gırtlağa kadar borca batan kulübü kurtarma adına atılan ve atılamayan adımlar sonucu Bursaspor ne yazık ki bugün Karadeniz’de Trabzonspor ile tarihinin en önemli maçına çıkacak.

Geçen hafta 1-0 öne geçtiği Gençlerbirliği maçını kaybederek Süper Lig’de kalışını ilan etme fırsatını ıskalayan yeşil beyazlı takımın bugün Trabzonspor’u yenmekten başka çaresi bulunmuyor.

Rize-Alanya maçından bize yarayacak bir skorun çıkacağını düşünmek büyük hayalcilik olur. Tabiki mucizeler hariç…

En iyisi kendi göbeğini kendin kesmek.

Bu nedenle çarşamba gününden bu yana Ordu’da kamp kuran Bursasporlu oyuncular Şenol Güneş kompleksindeki tarihi maçta 3 milyonluk kent ve şanlı Bursaspor forması için mücadele etmek zorundalar.

Bu şehri bu kadar üzmeye kimsenin hakkı yok…

Bu duruma onlar getirdiğine göre yine düzeltecek olanlar da kendileri…

Adnan Örnek’in istifasının ardından 1 maçlığına bir çok ismin gündeme gelmesine rağmen takımı sahaya Mustafa Er ile İvko Gançev çıkaracak. Şampiyon Kaptan Ömer Erdoğan, sakatlığına rağmen kafileyle Ordu’ya giden Serdar Kurtuluş ve eski futbolcular kaptan Ömer Kılıç ile Murat Sözkesen yeşil beyazlı takımı biran olsun yalnız bırakmadı.

Ali Tandoğan’ın kurtuluş savaşında görev istemesi,

Yine eski kaptanlardan Ali Nail Durmuş’un yönetime kendisiyle birlikte Yalçın Gündüz ve Beyhan Çalışkan’ın bu maçta takımın başında yer alma teklifi Bursaspor’un ne kadar büyük olduğunun bir göstergesi.

Böylesine kritik bir maçta saha kenarında olmak yürek ister. Düşünenlere de teklif edenlere de helal olsun.

Pablo Martin Batalla ve Harun Tekin önderliğindeki Timsahlar’dan kurtuluş savaşından alınlarının akıyla çıkmalarını bekliyoruz.

Allah yardımcınız olsun.

 

Kader yine yollarımızı kesiştirdi

 

Bursaspor’un 2009-2010 sezonunda şampiylonluğunda kuşkusuz Trabzonspor’un da büyük rolü var.  O sezon 31. Haftada İstanbul’da Galatasaray ile golsüz berabere kalan Bursaspor liderliği Fenerbahçe’ye kaptırmıştı. Son haftayı 1 puan geride giren yeşil beyazlılar, Atatürk Stadı’nda Beşiktaş’ı 2-1 mağlup ettikten sonra Kadıköy’deki Fenerbahçe-Trabzonspor maçının sonucunu beklemişti. İstanbul’dan gelen 1-1’lik skor haberiyle birlikte sadece Bursasporlular değil, tüm Türkiye’de insanlar sokağa dökülmüş ve “Tertemiz Şampiyonluğu” sabaha kadar kutlamıştı.

Ertesi gün Atatürk Stadı’ndaki 75 bin kişiyle yapılan kupa töreni ve şampiyonluk kutlaması, Bursaspor ile Trabzonspor taraftarının birlikte sevinişlerini ömrümüzün sonuna kadar unutmamız mümkün mü?

Bursaspor 7 yıl önce kendisine şampiyonluk yolu açan Trabzonspor ile bugün ligde kalma adına kader maçına çıkacak. Anadolu’nun iki devinin mücadelesinden son şampiyonun 3 puanla ayrılması en büyük temennimiz. 2017’ye Trabzon yenilgisiyle başlayan Bursaspor sezonu yine Trabzonspor galibiyetiyle noktalasın ve bu kâbus sona ersin.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X