Erdal Akçay
Erdal Akçay

Sözün bittiği yerdeyiz

Köşe Yazısını Dinle

Süper Lig’de 2009-2010 sezonunda şampiyon olan Bursaspor’un matematiksel olarak TFF 3. Lig’e düşmesi kesinleşti.

Dün ajanslar ve internet siteleri 1461 Trabzon FK maçının bitiş düdüğüyle birlikte yukarıdaki bu cümleyi okurlarıyla paylaştı…

61 yıllık Koca Çınar ne yazık ki tarihinde ilk kez TFF 3.Lig’de mücadele etmek zorunda kalacak…

Türk futbol tarihinin 14 yıl önce yeniden yazıldığı şampiyonluğun ardından 2013 yılından itibaren görev yapan yönetimlerin büyük hataları ve ihmalleri sonucu büyük çöküş yaşandı.

2018-2019 sezonunda 1.Lig’e, 2021-2022 sezonunda 2.Lig’e ve 2023-2024 sezonunda da 3.Lig’e düşen Bursaspor için sözün bittiği yerdeyiz…

Gün ayrışma değil, omuz omuza verme, tek yumruk olma günü..

Gün çok konuşma değil, icraat zamanı…

Yapılan hatalardan ders almazsak çok sevdiğimiz armayı daha kötü günlere el birliğiyle götürürüz.

Her zaman her yerde en büyük Bursa diyerek mayıs ayında yapılacak olağan genel kurulda Bursaspor’u layık olduğu Süper Lig’e taşıyacak yönetimi oluşturmalıyız.

Bursa şehri isterse bu takım 3 yıl sonra Süper Lig’e döner…

Bunun için de önce akıl ve güç birliği yapmak gerek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in de taşın altına gövdesini koymasıyla bu Koca Çınar düştüğü yerden çabuk kalkar ve koşar adım layık olduğu yere çıkar.

Vakit kaybetmeden belirlenecek güçlü bir ismin etrafında tüm camiayı ve şehri kucaklayacak yönetimi belirleyip Mayıs ayındaki kongreye gitmek yolu yarılamak demek.

2 senedir kapalı olan transfer tahtasının açılıp Bursaspor’u şampiyonluğa taşıyacak teknik ekip ve oyuncu kadrosu oluşturulduğunda 43 bin 963 kişilik Yüzüncü Yıl Atatürk Stadı’nı tamamen dolduracak taraftarla yeni hikayeler yazarız.

Bursaspor için lig fark etmez. Bu şanlı armaya gönül verenler sahip çıktıkça Koca Çınar ilelebet yaşayacak.

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X