Erdal Akçay
Erdal Akçay

Süper Lig`in Güneş`i!

Pastırma sıcaklarını yaşadığımız şu günlerde Bursaspor gerek sergilediği çağdaş futbol, gerek attığı goller ve aldığı galibiyetler, gerekse Teknik Direktör Şenol Güneş`in ilkeli duruşuyla adeta gururumuzu okşuyor… Süper Lig`e damga vurmaya başlayan Bursaspor`un yükselen performansı dillerden dillere dolaşıyor… Buna yöneticisi olduğum Türkiye Spor Yazarları Derneği`nin toplantısı için hafta başında gittiğim İstanbul`da tanık olduğumu ifade edebilirim.
Öncelikle dün akşam gelişen sıcak haberden başlayalım. Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, kaleci Harun, Serdar, Volkan ve gözdesi Ozan Tufan`ı Brezilya ve Kazakistan A Milli maçlarının kadrosuna çağırarak Bursaspor`u ne kadar yakından takip ve takdir ettiğini gösterdi. Kuşkusuz bu başarıda Teknik Direktör Şenol Güneş`in de rolü büyük.
İstediği oyun sistemini yavaş yavaş oturtan, Türk futbolunun özlediği takımı izlettiren Güneş`in daha sezon başında dediği gibi başarı geldikçe Milli Takıma giden oyuncu sayısı da birden artıverdi.
Ozan Tufan ile açılan kapıdan 4 oyuncunun birden girmesi Bursa ve Bursaspor adına büyük önem taşıyor. Umarım yeşil beyazlı oyuncular A Milli Takımda kalıcı olur.
 
NEDEN 4 OLMASIN?
 
 
Balıkesir ve Sivas galibiyetleriyle zirveye göz kırpan Bursaspor bugün Kayseri yolculuğuna çıkıyor. YarınkiErciyes maçını kazanmak çok önemli. Alınacak 3 puan, 24 Kasım`da Atatürk Stadı`nda Fenerbahçe ile oynanacak maçta Bursaspor`a liderlik yolu açabilir.
Bu sezon 4 deplasmandan 3 galibiyet çıkaran yeşil beyazlı futbolcular Erciyes engelini de kayıpsız geçebilecek güçte. Ligin en çok gol atan ve en iyi futbol oynayan ekibi olma özelliğine sahip Timsahların dışarda 4. galibiyete ulaşmalarının önünde bir engel göremiyorum.
Yolunuz açık, dönüşünüz 3 puanlı olsun…
 
BURSASPOR RAKİP Mİ?
 
Büyükşehir Belediyesi`nin Bursa`ya kazandırmak için yoğun çaba sarf ettiği 45 bin kişilik Timsah Arena Stadı`nda bugünlerde hummalı bir çalışma yürütülüyor. Bursaspor`un bu mabedinde sona gelinirken, gelişmeleri gerek basın mensupları, gerek yeşil beyazlı taraftarlar, gerekse diğer kulüp taraftarları Bursaspor kulübünün resmi internet sitesindeki link üzerinden canlı olarak izleme fırsatı buluyordu.
Ne varki bu günlerde canlı yayının kesildiğini görüyoruz. Edindiğimiz bilgiye göre Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı stadyumdaki çalışmalarla ilgili canlı yayının Bursaspor`un sitesinden değil, sadece belediyenin internet sitesinden izlenmesi için böyle bir karar almış.
Kararı alanlar acaba Bursaspor`u kendilerine rakip mi görüyor sorusunu akıllara getiriyor.
Şunu belirtmek isterim ki Bursaspor`un başarısı için canla başla çaba sarf eden Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe`nin böyle bir karardan haberi olduğunu da düşünmüyorum.
Stadyum canlı yayınının kulüp resmi sitesi üzerinden engellenmesi aslı astarı olmayan dedikodulara da yol açabilir. Benden hatırlatması…

ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

BUGÜN EN ÇOK OKUNANLAR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X